У Софії Київській відбудеться презентація проекту «Під зорею Пінзеля. 3D вимір»

25.11.2018 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

30 листопада 2018 року у стінах Софії Київської відбудеться презентація проекту «Під зорею Пінзеля. 3D вимір», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

null

Ініціативу було започатковано з метою формування в міжнародної аудиторії іміджу України як сучасної, європейської, полікультурної країни. Незважаючи на російську агресію ми на належному рівні беремо участь у міжнародних заходах, демонструємо новітні технології популяризації матеріальної і нематеріальної національної спадщини, проводимо заходи щодо її збереження, дослідження, популяризації і відтворення.

Саме прикладом цього і став проект оцифрування робіт видатного європейського барокового скульптора кінця XVII століття, уродженця Бучацького району Тернопільської області – Іоанна Георга Пінзеля.

Оригінали робіт митця розташовані на територіях Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. А 3D моделі скульптур сприятимуть подальшому просуванню історико-краєзнавчого і культурно-мистецького потенціалу творчості для налагодження міжнародного культурного діалогу.

У рамках презентації ви дізнаєтесь про історію, етапи реалізації проекту, важливість розвитку культурної дипломатії та поринете у неймовірно багатий світ українського барокового мистецтва!

На гостей очікує творча атмосмера у колі однодумців.

Дата: 30.11.2018

Початок: 13:00

Місце проведення: Софія Київська

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfae_tCMJoVKBpzDl…/viewform

Контактна особа: Таня Фарина (Tanya Faryna), (097)317-26-63


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі