Як затримка у зйомках фільму «Червоний» в Бережанах дала початок новій книзі про Червоного, розказує автор

Опубліковано:
25 Листопада, 2018

Автор, які пише книги, що добре лягають в основи для кіносценаріїв, Андрій Кокотюха, зустрівся у Тернополі з читачами свого нового роману “Червоний – без лінії фронту”. Головний герой , завдяки екранізації книги,  вже живе своїм життям. Але історія про Червоного могла не мати продовження, якщо б не затримка у зйомках фільму “Червоний”. Тому його друга книга про Червоного – поза планом, адже Андрій працює, як каже, не за натхненням, а за графіком, основний поштовх для творчості письменника і сценариста – це договори з видавцями та дедлайни.

Андрій Кокотюха: «Ідея написати «Червоний без ліні фронту» виникла спонтанно, її не мало бути, але зйомки фільму були призупинені, і тоді ми кинули сили на створення ще одного роману на основі історії про Червоного, і ми виграли конкурс Держкіно. Можливо і завдяки тому, що нам вдалось залучити тернопільську фільмкомісію в повному складі та отримати рекомендації щодо всіх локацій для зйомок, і тепер знімаємо на Тернопільщині фільм, де, я вважаю, є розумний баланс між художнім вимислом і історичною правдою.»

Зйомки фільму заплановані у Турійську, Кременці, Бережанах.

Андрій Кокотюха: “Я люблю їздити і зустрічатися з людьми. Для мене важливо побачити, які емоції читачі отримують від моїх книжок, але важливо почути і зауваження, побажання. Цікаво, що тернополянки попросили написати любовний роман. ».

Чи плануєте написати книгу про Тернопіль?

«У Тернополя є свої талановиті автори. Мені цікава не книжка, а проект, який би охопив більшу територію. Це може бути багатотиражна книга, яка б лягла в основу  фільму або серіалу, щоб показати всі особливості регіону. Зараз, наприклад, іде робота над екранізацією роману «Адвокат з Личаківської» події у якому відбуваються у Львові.»

Серед Ваших книг багато детективів, чому?

Андрій Кокотюха: «Ви про те, що там є вбивства? В мене є палке бажання, щоб це відбувалось тільки у вигаданому світі. По суті, я розповідаю казки, і там є свій зміст. Люди читають казки і опиняються в другий реальності, там де є торжество добра, і зло покаране, тому люди завжди цікавились вигаданими історіями, тому так охоче дивляться і кіно, яке будується за законами казкового жанру і має щасливий фінал.  На мою думку те, що Україна практично не мала своєї міфології, ще одна з причин того, що чотири роки тому Росія напала на Україну, зауважте, вона не нападає на країни, де є своя багата міфологія.»

Які Ваші роботи стали основою для сценаріїв фільмів?

Андрій Кокотюха: «Мій перший твір, який був екранізований 20 років тому, це журнальна публікація «Тупик для втікача». Це остання робота режисера Григорія Кохана «Тупик». Так я опинився в кіно – журналістика – це моя професія, кіно – покликання. Екранізовано мої книги «Легенда про безголового», «Повзе змія», «Червоний», також екранізовані як окремі серії твори «Чужі скелети» та «Пророчиця» у серіалі «Потрійний захист». Цікаво, що колись у дитинстві, коли мені було років сім, я почав писати книжки за допомогою солдатиків, так візуально мені було простіше уявляти, як події розгортатимуться у моїй історії. І зараз режисери говорять, що те, що я пишу добре підходить під екранізацію».

Також у центральній міській бібліотеці для дорослих  тернополянам презентували спеціальний конверт присвячений виходу книги «Червоний без лінії фронту» і марки «Андрій Кокотюха». Планується випуск також марки Українського культурного фонду. Марки вперше присвятили українському письменнику. 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #кокотюха, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм, #червоний
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: