Села на Дністрі допомають сполучати пороми (Відео)

Опубліковано:
24 Листопада, 2018

Пороми здавна використовуються для перевезення пасажирів і транспортних засобів з одного берега на інший. Вони з’явилися тоді, коли у людини виникла потреба долати перешкоди на своєму шляху. На Дністрі існує до десяти поромів, серед яких жоден не стоїть на важливій трасі, але допомагає сполучати села і невеличкі містечка. Серед них є навіть один міжнародний пором.

Перші згадки про пороми з’явилися ще у праці давньоримського письменника Авла Гелія «Аттичні ночі», де він перелічує назви плавзасобів. Поромники стають героями німецьких казок. І всі ми знаємо найвідомішого — Харона, перевізника душ померлих у загробний світ. Слово «пором» активно використовувалось ще в старослов’яській мові. А це означає, що поромами українці користувалися з давніх-давен.

Із розвитком технологій на зміну поромам прийшли мости, а професія поромника ставала дедалі рідкіснішою. Але ще залишилися ентузіасти, які роблять свою справу, бо їм це справді подобається.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дністер, #пором, #ріка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: