У Харкові відкрили виставку тернопільського художника Олега Кіналя «Князі України-Русі, Історія еліт»

Опубліковано:
23 Листопада, 2018

У Харкові відкрили виставку тернопільського художника Олега Кіналя “Князі України-Русі, Історія еліт”. Експозиція діє у виставковому залі легендарного Харківського Авіаційного з 30 жовтня. Автор виставки зауважує, що свої роботи представляє для того, щоб показати правдиву історію України, яку навмисно перекручували. Про теплий прийом харківською громадою Олег Кіналь написав на своїй сторінці у Facebook:  

«Ми у Харкові. В Національному аерокосмічному університеті імені М. Є. Жуковського, колисці авіації та космонавтики. У виставковому залі легендарного Харківського Авіаційного з 30 жовтня триває наша виставка “Князі України-Русі, Історія еліт”. Що треба дати нашим молодим людям сьогодні – коріння і крила.

Українці дали крила всьому світу… 

Це вже пята презентація в кращих вишах Харкова. Метою виставки є відновлення правдивої історії України, яку умисно перекручували і стирали протягом століть російські окупанти. Особливо це актуально сьогодні в час новітньої російської збройної агресії, важливо для молоді.

Наші славетні князі та королі були мудрими політиками, хоробрими воїнами, будівничими, благодійниками, просвітителями, яких поважали у світі. В експозиції графічні портрети княжих і королівських родів Галицьких і Острозьких. Ці династії століттями закладали фундамент майбутньої Української держави, захищали Русь від ворогів, будували міста, собори, академії. 
Нас гостинно зустріли. Незабутню екскурсію музєм ХАІ провела його берегиня – Кузьменко Олена Яківна. 

На призентацію виставки завітали: проректор Зайцев Віталій Григорович, викладачі, студенти, учні ліцею при ХАІ і волонтери. 
Наталія Кутна-Кіналь нагадала, що в 2019 році буде 1000 років з початку правління Ярослава Мудрого – Київського князя, а князі і королі на портретах його прямі нащадки. Розповіла про досягнення і звитяги цих легендарних особистостей. Згадала про геніальних українців, які створили сучасну космонавтику. Студенти не розходилися, розпитували нас про роботу закордонних архівах, про документи і свідчення, про досягнення князів і королів, про битви, про їх герби. Нам було взаємно цікаво! Є моменти коли думаєш, а навіщо це робити, коли ж прочитали в “книзі відгуків” дописи відвідувачів виставки.., ви даруєте натхнення. Дякуємо Вам.

Щиро дякуємо нашим друзям волонтерам, усім, хто підтримав, допоміг і провів, вже шосту виставку у бібліотеках і вищих навчальних закладах Харкова. Особлива подяка модераторам і організаторам проекту у місті Харків: Тетяні Бабіній, Галині Железняк.

А далі нас чекала тепла, дружня зустріч з патріотами, волонтерами Харкова.», – пише Олег Кіналь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #кіналь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #харків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: