Чи буде на Тернопільщині в’язниця без колючого дроту, із садом та зоокутком?

Опубліковано:
22 Листопада, 2018

Саме так, а також без озброєної охорони виглядає перша відкрито в’язниця у чеському місті Йіржіця. Вона існує із жовтня 2017 року і має на меті зменшити кількість рецидивів серед звільнених з місць позбавлення волі. З роботою закладу ознайомили українську делегацію.

Відкрита тюрма – експериментальний проект. На його будівництво витратили майже 30 мільйонів крон із держбюджету. У відкритій тюрмі відбувають покарання чоловіки, причетні до економічних злочинів. Є й ті, хто позбавлений волі за насильство.

Ув’язнені на території в’язниці перебувають без наглядачів, але під наглядом вихователів чи психологів. Вони повинні працювати по 8 годин, а після робочого дня їх ще чекають інші обов’язки. Працюють засудженні переважно за межами в’язниці – у пекарнях, автомайстернях та інших приватних установах. Отримують вони за свою роботу зарплату – майже 5 тисяч крон в місяць. Мають вони вихідні і навіть можуть раз в рік взяти двадцятиденну відпустку, щоб провідати рідних. Проте за найменше порушення тюремного устрою ув’язненого можуть покарати, перевівши до класичної в’язниці.

Після роботи чоловіки продовжують працювати біля будиночків. У вільний час вони розводять та доглядають за тваринами або займаються городництвом. Є на території кури, кролики, два кенгуру та лама. Облаштували на території в’язниці сад, дитячий майданчик та зоокуток. Це для того, щоб рідні і близькі хотіли відвідувати ув’язнених якомога частіше і не боялися брати з собою дітей.

Тюрма нагадує невеличке село. Кожен ув’язнений живе в окремому будиночку, двері в яких не замикаються навіть увечері і мешканці котеджів можуть вільно відвідувати один одного. Кожен будинок оснащений санвузлом, кухнею і вітальнею, а також всією необхідною побутовою технікою. Ув’язнені самі керують своїм графіком.

Якщо пілотний проект відкритої в’язниці себе виправдає, то подібні місця позбавлення волі з’являться і в інших регіонах Чехії.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тюрма, #чехія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: