Унікальні світлини космічних об'єктів тернополяни фотографують з власних балконів

19.11.2018 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Світлини учасників Клубу любителів астрономії "ТерАстро" та Астрономічного товариства Тернопільського району можна побачити у соціальних мережах.

Місяць тернопільські любителі астрономії називають "Принцем зоряного неба", повідомляє Тетяна Свинарик-Іващенко: "Неймовірне фото Принца зоряного неба від любителя астрономії з Чорткова Бориса Гусака. Ви тільки подивіться на ці кратериДата зйомки 04.09.2018 05:06." Є у фотографа з Чорткова фото Місяця на День незалежності України - Місяць був тоді у всій своїй красі - повний. Світлини зроблені за допомогою телескопа Доб SW 8, Camera Canon EOS 500D, одиночний кадр в прямому фокусі, витримка 1/50, ISO 100,обробка в фотошоп СS 5. Зі своїх балконів тернополяни та астороми в області фотографують не тільки Місяць, а і планети Сонячної системи і Сонце - фотограф Андрій Авраменко. Також їх фото знайомлять з далекими космічними об'єктами. Тернополянин Сергій Вербицький, конструктор телескопів, представляє фото Крабовидної туманності, туманності Вуаль, Кінська голова, туманності Бульбашка, а також М31 галактики Андромеда, а Андрій Авраменко - туманність Гантель. Популярне серед астрофотографів і номінація астропейзаж. Фото Андрія Ревуна - міст в с. Острів та Чумацький шлях - вражає. Тетяна Свинарик-Іващенко рекомендує відвідати блог нашого краянина, вчителя фізики і любителя астрономії Любомира Тригубишина "Небозвід": "Чудовий блог, шикарні фото!". 

У спільнотах є і світлини, зроблені без використання телескопу. Одна з них - Місяць 30.09.2017 р., яким його побачив учасник Клубу любителів астрономії "ТерАстро" Олександр Бондарчук з Кременецького району, м. Почаїв.

Усіх, хто цікавиться нічним небом та Сонцем, "ТерАстро" запрошують на "тротуарки" - астрономи свої телескопи виносять просто на вулицю, зазвичай до Тернопільського ставу у парку ім. Т. Шевченка. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі