Цигани з київського вокзалу продали 94 українців у жорстоке рабство по 500 грн (Фото)

Опубліковано:
13 Листопада, 2018

На Центральному вокзалі у Києві цигани завербували та продали у жорстоке рабство одеським фермерам 94 особи, “отримавши” за кожну з них по 500 грн.

Про це сповістила прес-служба Прокуратури Києва.

Повідомляють, що правоохоронці затримали 13 учасників злочинної групи, котрі утримували в неволі 94 осіб, змушували їх безоплатно працювати на найтяжчих роботах, знущалися з них морально та фізично.

“Жертв” шукали троє циганів на київському вокзалі. Громадянам обіцяли роботу зі зарплатою 500 грн/день, безкоштовне житло та харчування. Завербованих автівками везли на Одещину, де по 500 грн за людину продавали сімейній парі фермерів — громадянинові Грузії й українці.

“Замовники” відбирали у своїх “найманців” паспорти та стільникові телефони, поселяли їх у барак, де у кожній “кімнаті” в нелюдських умовах та в антисанітарії проживали 15…20 людей, як чоловіки, так і жінки. Працювати змушували безоплатно по 13 годин на добу на великих за площею полях.

З “рабів” фізично та психологічно жорстоко знущалися охоронці. Людей, котрі відмовлялися працювати або намагалися втекти, жорстко били.

Правоохоронці працювали над цією справою впродовж кількох місяців. Із рабства звільнили вже 94 людини. Найстаршому зі звільнених — 67 років, наймолодшому — 14. З усіма потерпілими працюють правоохоронці та лікарі.

У зловмисників вилучили докази протиправної діяльності, велику кількість зброї та набоїв.

Усім 13 затриманим оголосили підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми) й обрали запобіжні заходи. Трьом фігурантам — у вигляді тримання під вартою без права на заставу, дев’ятьом — арешт зі заставою, ще одній підозрюваній — цілодобовий домашній арешт.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #київ, #рабство, #циган
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: