Депутати Тернопільщини прийняли звернення щодо будівництва ГЕС на Дністрі

08.11.2018 20:13   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Депутати Тернопільщини вимагають відмовитися від будь-яких намірів проектування і будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі, - пише За Збручем.

Про це йдеться у зверненні до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів та ПрАТ «Укргідроенерго», прийнятому на вчорашній сесії облради.

«Зважаючи на чисельні звернення громадських об’єднань Тернопільщини, повідомлень у засобах масової інформації щодо ініціативи повернення до питань спорудження каскаду гідроелектростанцій з шести ГЕС на річці Дністер у  верхній та середній течії на території Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей, ми, депутати Тернопільської обласної ради, ще раз висловлюємо свою позицію, викладену у рішенні Тернопільської обласної ради від 3 березня 2016 року №93 «Про заборону будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області» та наполягаємо відмовитися від будь-яких намірів проектування і будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі, – ідеться у зверненні, – Враховуючи наведене, просимо Вас не ігнорувати інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області щодо заборони будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області, а також, надати ґрунтовну інформацію щодо стану реалізації означеного проекту ПрАТ «Укргідроенерго» на території Тернопільської області. Зокрема, просимо повідомити:

– на якій стадії перебуває реалізація проекту будівництва каскаду гідроелектростанцій на Дністрі?;

– які саме роботи виконані та які роботи виконуються станом на сьогодні?;

– які роботи передбачають виконати ще у 2018 році, а які роботи заплановано на 2019 рік?;

– до кого направлені пропозиції щодо участі у реалізації проекту будівництва каскаду ГЕС на Дністрі (участі у передпроектних вишукуваннях) та які відповіді отримано (надати копії таких відповідей)?;

– ким і яка кількість коштів виділена на реалізацію проекту будівництва каскаду ГЕС на Дністрі у 2017 – 2018 роках і яку кількість коштів заплановано виділити у 2019 році?.

Також, як альтернативу зазначеному проекту будівництва ГЕС, пропонуємо розглянути можливість розвитку сонячної та вітрової енергетики на території Тернопільської області».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі