«Родинне коло» Василя Дунця виявилося безмежним і він став рекордсменом

Опубліковано:
7 Листопада, 2018

«Родинне коло» – так назвав свій ювілейний творчий вечір відомий тернопільський співак, композитор, бард, лауреат міжнародного фестивалю української естрадної пісні «На хвилях Світязя»  Василь Дунець. Талановитий мистець вклав у назву глибокий зміст, адже для нього родинне коло – це не тільки сім’я і найближчі у житті люди, а основа основ – Боже опертя,  рідна Україна, друзі і колеги, які волею долі живуть у різних куточках нашої планети.

За доброю українською традицією урочиста імпреза, яка зібрала гостей у палаці культури «Березіль», розпочалась із Божого благословення і вітального слова від владики Василя Семенюка, Архієпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського. Того вечора ювіляр приймав численні вітання (і нагороди), зокрема,  від міської влади, від представників міжнародного Лицарського ордену Українського Козацтва ім. Святого Миколая, від  обласного коша українського козацтва, від народного театру-студії «Сузір’я» тощо.

Розмаїтою і щедрою була концертна частина. Звучали пісні у виконанні як самого Василя Дунця, так і відомих виконавців. Серед них заслужений діяч мистецтв Степан Галябарда, заслужені артисти України Роман Рудий (м. Київ), Ірина Стиць (м.Чернівці), Світлана Бабчук та Ірина Гречко (м. Тернопіль, ансамбль «Веселі галичани»),  композитор і співак Ігор Сипень (м. Філадельфія, США), лауреати міжнародних конкурсів естрадної пісні Світлана Бояркевич (м. Мадрид, Іспанія), Наталя Бурмас, Іван Ракочий (м. Тернопіль), народний ансамбль української пісні «Земляки» (м. Копичинці), гуморист Віктор Підгурський (м. Львів), народний театр танцю «Посмішка», народний ансамбль бального танцю «Альянс», зразковий театр пісні «МІКСТ» . Приємною несподіванкою для Василя Дунця і всіх, хто завітав на вечір, був пісенний дарунок від сина Тараса, який приїхав із Торонто (Канада). Якось, розмовляючи з сином по телефону, батько «намугикав» йому мелодію. Син забув про неї, а от телефон – ні, бо залишився запис. Так невдовзі народилась пісня «Молитва за батьків», яку Тарас  успішно презентував. Також прозвучали пісні на слова тернопільських поетів: Богдана Мельничука, Олександра Смика, Олега Германа, (світлої пам’яті) Сергія Сірого. До слова. Пісню на слова Сергія «Так, ми українці!» –  полюбили за океаном. Гості вечора мали щасливу нагоду переглянути відео-замальовку із цією піснею, яку привіз Тарас Дунець.

Головний режисер дійства – заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький з Луцька оприлюднив цікаву інформацію: Василь Дунець став  автором – рекордсменом  у репертуарі якого серед безлічі різноманітних пісень 42 – присвячені родині,  батькам, матері, дітям, онукам. Він і вручив п. Василеві диплом-сертифікат від Книги національних реєстрів рекордів України.  

У насиченій програмі – презентація нового СD «Рушники з України», прозвучали відомі вже пісні, стартували нові пісенні прем’єри і поезія у виконанні автора та його друзів.

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дунець, #композитор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: