Вільні Люди під ТОДА закликали бойкотувати рупори Кремля (Фото)

Опубліковано:
7 Листопада, 2018

Активісти Вільних Людей провели біля Тернопільської обласної ради публічну акцію з перфомансом про вплив проросійських ЗМІ. Вони вимагали в очільників області та депутатів звернутися до Президента України та РНБО з вимогою розглянути постанову Верховної Ради щодо впровадження санкцій проти телеканалів “112” та “NewsOne”.

“Заборона цих медіа робить відчутний удар по силах реваншу проросійських сил в Україні, оскільки телеканали “Інтер”, “112”, “NewsOne” є основними рупорами Кремля, які будуть використані на президентських та парламентських виборах”, – говорить Іван Ковалик, координатор Вільні Люди Тернопіль.

Під час сесії обласної ради активісти розгорнули банер “Обережно рупори Кремля” та особисто звернулися до депутатів з трибуни. О.Сиротюк, представник ВО «Свобода», виступив з додатками до проекту звернення – добавити у список телеканали, які належать олігархам. На думку організаторів, оскільки більшість телеканалів в Україні належать олігархам, такі додатки нівелюють зміст самого звернення.

“Ми не погоджуємося з додатками до нашого проекту звернення з боку О.Сиротюка, представника ВО «Свобода», який виступив з пропозицією фактично «заборонити телеканали, які належать олігархам». Ми сприймаємо цю пропозицію, як прямий захист проросійських медіа в Україні, оскільки вона ставить їх в один ряд з іншими телеканалами. Сподіваємося, що звернення з правками депутатів обласної ради, буде стосуватися виключно проросійських медіа”, – додає Ковалик.

Доповненням став перфоманс про вплив російської пропаганди. Перед головним входом активісти розмістили старі телевізори з назвами телеканалів, а також свинячі мізки, які свердлили дрилями з логотипами телеканалів “112”, “NewsOne” та “Інтер”. Таким способом вони хотіли показати, як проросійські телеканали “промивають мізки” глядачів.

“Часто чуємо запитання, навіщо закривати канали, які нібито доносять альтернативну думку. Ми хочемо показати, що це зовсім не альтернативну думка, а відверта російська пропаганда. Ці телеканали відкрито пропагують “русский мир”, “громадянську війну”, зомбують своїх глядачів”, – говорить Микола Мисак, член Вільних Людей у Тернополі та голова тернопільського осередку МНК.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вільні люди, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #телеканал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: