Концерт-історія «Лінія культури» у Тернополі – шалені овації та виклик 100 артистів на біс

Опубліковано:
5 Листопада, 2018

У четвер 1 листопада у Тернопільському драматичному театрі імені Т. Шевченка тернополяни познайомились з мистецьким проектом «Лінія культури», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду.  

Благодійний вечір класичної музики — це три повномасштабні концерти у різних містах України у Харкові, Тернополі, Вінниці. Міста вибрані не випадково, адже у Харкові — народився Джозеф Шиллінгер, який допоміг світу закохатись у джаз. Вінниця — саме з Поділля походить Микола Леонтович — український композитор  та автор найбільш впізнаваної мелодії всіх часів “Щедрика”. Тернопіль — батьківщина світової оперної діви Соломії Крушельницької — чарівної Батерфляй. Тернопільські глядачі побачили свою історію для кожної постаті, яку митці з Харкова, а саме Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Миколи Лисенка, розказали за допомогою музики, співу та пісочної анімації. На сцені драмтеатру більше сотні артистів та музикантів виконали твори українців, що змінили світ — Джозефа Шиллінгера, Миколи Леонтовича та Соломії Крушельницької. Фінальний твір колективу театру ХНАТОБ / СХІД OPERA тернополяни зустріли оваціями та викликали колектив на біс. Кожен відвідувач отримав буклет з описом програми концерту та концепцією цих культурних гастролей. Кожного зігріла теплом головна думка мистецької події: “Ми з України, ми робимо світ кращим”. 

Про проект “Лінія культури” — Олег Оріщенко, генеральний директор ХНАТОБ / СХІД OPERA: «У проекті „Лінія культури“ колектив театру СХІД OPERA покаже вам усю свою майстерність, виступаючи у якості тієї самої об’єднуючої культурної лінії, що пройде через всю Україну. Цим ми покажемо, що наша держава відкрита до світової культури, і в усіх частинах України — на Сході, чи на Заході, — однаково з захопленням і любов’ю будуть лунати народні пісні українською, оперні арії італійською і джаз англійською».Співавтор ідеї та концепції проекту «Лінія Культури» Тимур Андрієвський. На усі концерти глядачів запросили безоплатно. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Дмитро Лехман, відео Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #лінія культури, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: