Щоб вручити повістку, у військкоматах вдаються до хитрощів

01.11.2018 09:43   Джерело: Терноград
Опубліковано : Новини Тернопілля

Призовників шукають, представляючись їм по телефону іншими особами, зокрема кур’єрами закладів харчування, - пише Терноград.

– Чи мають право військові діяти у такий спосіб?

— Процедура вручення повісток регламентована Положенням про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, — каже Олег Мицик, адвокат. — Згідно з ним, оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів і повістками, врученими призовникам через житлово- експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форми власності.

Законодавством визначено, що військовозобов’язаний після оголошення призову має обов’язок протягом 10 днів з’явитися у військовий комісаріат, де він стоїть на обліку. Неотримання повістки не є причиною для неявки.

— Якщо призовник не з’явився, його можна “виманювати” за допомогою дзвінка з фальшивою інформацією?

— Неявка унеможливлює призов, який військові комісаріати повинні виконати. Але це не надає права військкомату діяти всіма можливими фантастичними способами. Зокрема, шляхом обману. Чи тягне це правові наслідки? На це питання можна відповісти, лишень оскарживши такі дії. На мою думку, крім дрібного підриву авторитету військових комісаріатів, ніяких наслідків це не матиме.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терноград  

Коментарі