Шеф-кухар виграв суд у Макдональдса довівши, що їхня їжа не годиться до споживання

Опубліковано:
31 Жовтня, 2018

Відомий шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер ще у 2015 показав, як хімікати перетворюють продукт, що підходить лише для собак, в придатний для людини, і виграв суд проти однієї з найбільших мереж швидкого харчування в світі – McDonald’s.

У своєму шоу «Харчова революція» Олівер розповів, з чого насправді робляться котлети для гамбургерів, чим серйозно похитнув репутацію найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s.

Представники мережі McDonald’s завжди стверджували, що їхня продукція настільки дешева (хоча, на мій погляд, і не така вона і дешева), тому що вони закуповують м’ясо гігантськими оптовими партіями. Насправді ж при виробництві начинки для гамбургерів вони використовують непридатні в їжу відходи м’ясного виробництва, попередньо відмиті в гідроксиді амонію для знезараження і додавання «їстівного» рожевого кольору.

«У загальних рисах, береться продукт, який годиться хіба що для собак, але після такої обробки його подають людям. Скажіть, яка розсудлива людина буде годувати свою дитину м’ясом з амонієм?» – говорить Олівер у своїй передачі.

М’ясні напівфабрикати McDonald’s кухар образно назвав «рожевої тванню» через характерний колір і повну відсутність харчової цінності. До слова, у США використання гідроксиду амонію, також відомого як харчова добавка E527, є частиною «виробничої процедури», схваленої Міністерством сільського господарства.

Згодом компанія заявила, що збирається змінити рецепт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #McDonald’s, #вирок, #страва, #суд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: