Михайло Апостол закликав допомогти у створенні галереї генія з Тернопільщини Івана Марчука

Опубліковано:
31 Жовтня, 2018

Радник міністра МВС Михайло Апостол закликав громадськість спільними зусиллями долучитися до створення музею творчості Івана Марчука.

Про це політик заявив у відеозверненні, яке опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Михайло Апостол відвідав видатного художника, уродженця Москалівки на Лановеччині, одного із сотні геніїв сучасності у його київській майстерні.

«Тут, у цій «майстерні» вже багато років пишуться безцінні твори, які художник хоче подарувати українцям, теперішнім і майбутнім поколінням. Ще за життя хоче побачити, що ці картини в надійних руках, у нормальній галереї», – розповів Михайло Апостол.

Він зазначив, що майстерня розташована на 6-му поверсі. Щодня Іван Степанович, якому виповнилося вже 82 роки, змушений ставати до роботи, подолавши ці шість поверхів пішки – ліфта в будинку нема.

«Хочу також нагадати – маестро уже більше 80 років і долати щоденно ці висоти навіть дуже непросто», – додав він.

Політик нагадав, що Іван Марчук багато років мріє про створення галереї, де всі охочі мали б змогу ознайомитися з його, без сумніву, визначними творами. Відомий на весь світ художник хоче подарувати державі свої безцінні картини. Допомогу у втіленні мрії маестро обіцяли багато державних мужів, але до діла так і не дійшло.

«Сьогодні в державі, виявляється, немає стін для безцінних картин Івана Марчука», – зауважив Михайло Апостол.

«Соромно, сумно і страшно», – так прокоментував ситуацію сам видатний художник.

Аби виправити становище, Михайло Апостол закликав не чекати, поки питання вирішиться на державному рівні. Політик переконаний, що до створення галереї або музею Івана Марчука мають долучитися не лише фінансово забезпечені люди, а вся громада.

«Давайте всі разом допоможемо! Не будемо чекати від держави, бо можна і не дочекатися тих стін», – звернувся до всіх небайдужих Михайло Апостол.

Також Михайло Апостол нагадав, що 28 жовтня 2007 року газета «Телеграф» опублікувала британський рейтинг «100 геніїв сучасності» (англ. Top 100 living geniuses), складений міжнародною консалтинговою компанією Creators Synectics. Іван Марчук – єдиний українець, що посідає почесне місце у рейтингу 100 найвизначніших геніїв сучасності.

Нагадаємо, рік тому Михайло Апостол допоміг повернути 101 безцінну картину Іванові Марчуку, вирвавши їх з рук шахраїв.

А з нагоди 20-річного ювілею Тернопільського земляцтва у Києві Іван Марчук подарував Михайлові Апостолу свою щойно написану роботу «Ранок на Дніпрі».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #марчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: