Двом організаціям виділили по 50 тисяч гривень на реалізацію соціального замовлення

30.10.2018 11:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Новини Тернопілля

Одинадцять онкохворих тернополян та шістнадцять інвалідів з дитинства до кінця 2018 року отримуватимуть необхідну допомогу соціальних працівників. Надаватимуть її представники Тернопільського благодійного фонду “Карітас” і Тернопільської міської громадської організації родини дітей-інвалідів “Дитина”. Саме ці дві громадські організації перемогли у конкурсі з надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів, який відбувся у серпні. Кожна з організацій отримала із міського бюджету по 50 тисяч гривень на реалізацію соціального замовлення, - пише За Збручем.

Відповідно, до соціального замовлення, інваліди з дитинства, яким більше 18-ти років, будуть забезпечені денним доглядом. Це навчання і виховання осіб з легким та помірним ступенем розумової відсталості, організація трудової зайнятості для осіб з важким ступенем розумової відсталості, проведення групових занять у формах педагогічної, психологічної, фізкультурно-спортивної реабілітацій, ручної праці, розвиваючих ігор, трудової реабілітації, здійснення вправ для розвитку моторики.

Соціальні працівники, які доглядатимуть за тернополянами з онкологічними захворюваннями IV стадії, підтримуватимуть належний порядок у їх помешканнях, доглядатимуть за особистою гігієною хворого, надаватимуть медичні послуги: масаж, ін’єкції, обробка ран, забір крові на аналізи. Виконуватимуть інші дрібні послуги: приготування простих страв, дрібний ремонт побутової техніки, ремонт одягу, закупи, написання листів, супровід у лікувальні заклади, прогулянки, годування підопічних.

Подібну практику, коли громадські організації та благодійні фонди у результаті конкурсу можуть отримати кошти з міського бюджету на реалізацію соціального замовлення, у Тернополі застосували вперше. Ініціатором розроблення механізму надання соціальних послуг з використанням бюджетних коштів стала Коаліція громадських організацій «Тернопільський центр реформ». На їх думку успішна реалізація проекту розширить  кількість та групи осіб, що справді потребують допомоги; розвиватиме конкурентноспроможність між тими організаціями та підприємствами, що братимуть участь у конкурсному відборі; зекономить бюджетні витрати на соціальну сферу; залучатиме громадськість для реалізації соціальних програм; підвищить рівень соціальної захищеності особи, буде сприяти ефективності здійснення соціальних програм.

Ольга Трач


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі