Неймовірна краса «українського Люрду» на Тернопільщині (Фото)

Опубліковано:
30 Жовтня, 2018

На світі є так багато унікальних і по-справжньому цікавих речей. Є безліч красивих архітектурних ансамблів, просторих і величних площ, старовинних соборів, ошатних вулиць та неповторних пам’яток природи. Проте, подекуди, нам так тяжко побачити те, що просто у нас під рукою, те, що є рідним… Але чомусь, чи то з браком часу, чи то цікавості,  ми забуваємо про своє, яке не менш красиве та величне.

І сьогодні, ми познайомимось, а, можливо, згадаємо про ще один унікальний об’єкт Тернопільщини, який захоплює чимось таким таємничим та невимовно красивим.

   

Село Рукомиш поєднало усе : і мальовничу природу, і незвичайні локації архітектури. Як розповідають місцеві жителі, у обідню пору 30 липня 2012 р. у селі стався обвал кам’яної брили на парафіальну церкву  Св. Онуфрія. Скульптура Св. Онуфрія, яку виготовив Пінзель, унаслідок руйнації не постраждала, але селяни її заховали: зі Львова в Рукомиш приїхала делегація мистецтвознавців, забирати скульптуру – але місцеві не віддали її, бо то «їхній Пінзель».

Те, заради чого в Рукомиш приїздять туристи, знаходиться відразу під знаком з назвою села. Це дивовижний печерний комплекс, церквиця з XVIII ст., столітній костел – і сучасна хресна дорога з купою стацій. Хоча природа таки заворожує – відірвати очі від гротів і скель неможливо. Травертинові скелі – ось як по-науковому називається це диво природи. В 1975-77 рр. скелі розвідували геологи з тресту “Київгеологія”. Висновок був зрозумілий: рукомиське родовище травертину придатне для виробництва облицювальних виробів та вапна.  Для людей вони святі. Дехто навіть вважає Рукомиш “українським Люрдом”.

   

Підсумовуючи розповідь про таку цікаву місцину, Рукомиш – це одне неповторне селище в околицях Бучача. І якщо Вас хоч трохи зацікавило це місце, то знайдіть час, щоб туди навідатись, адже перед Вами тоді відкриється ціла історія.

Оксана Шахова для Чортків.Онлайн

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рукомиш, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: