Режисер Тернопільського драмтеатру ім. Тараса Шевченка заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила узявся за сценічну інтерпретацію добре знаного твору Миколи Гоголя «Майська ніч, або Утоплена». Його вистава вийшла світлою, барвистою, зі щирим українським гумором та водограєм пісень і танців. У ній звучить музика київського композитора Юрія Звонаря. Чудові сучасні мелодії, в основі яких лежать народні мотиви. Тексти пісень написав народний артист України Іван Ляховський, який грає роль Голови. Хореограф зі Львова Нінель Збєря плідно попрацювала з акторами театру і створила чимало танцювальних номерів. Каже, що вдалося витворити цікаве модерне хореографічне полотно вистави. Художникові-постановнику Григорієві Лоїку у сценографії теж не хотілося вийти із стилю самої «Майської ночі», а надати їй сучасного вигляду.

Що, коли б у людей були крила, як у птахів, — полетіли б високо-високо», — розмірковує Галя (акторка Юлія Хміль). Фото автора

Глядач виставу прийняв, нагороджуючи оплесками акторів, жваво реагуючи на репліки персонажів, особливо пересипані народним гумором.

Винокур (заслужений артист України Сергій Андрушко) обіцяє Голові (заслужений артист України Олександр Папуша): «А на Покрову, на що хоч поб’юсь об заклад, пан голова буде виписувати німецькі кренделі дорогою»

За мотивами творів Миколи Гоголя режисер-постановник В’ячеслав Жила створив сценічну трилогію. Тернопільський глядач уже полюбив його дві попередні вистави «Ніч перед Різдвом» і «Сорочинський ярмарок». Щодо нової погоджуюся із влучним висловом керівника літературно-драматургічної частини Тернопільського драмтеатру ім. Т. Шевченка Ірини Папуші: «Вистава залишає глядачів в аурі містерії, зачарованості, музичності, магії добра серед переможної сили любові й кохання».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вистава, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: