Тернопільська журналістка і драматург Ліля Костишин зустрілась із літераторами краю

Опубліковано:
29 Жовтня, 2018

У приміщенні Тернопільської обласної організації НСПУ відбулась творча недільна зустріч літераторів краю із тернопільською журналісткою (заступник головного редактора газети «Вільне життя») і драматургом Лілією Костишин.

Хто слідкує за творчістю нашої талановитої краянки, мабуть, помітив, що останнім часом у літературі пані Ліля віддає перевагу написанню п’єс. І не просто п’єс, а п’єс актуальних, які сьогодні на часі. Хоча перша її книга була поетична і з лаконічною назвою – «Люблю» (2005). Працює у співавторстві із тернопільським письменником Богданом Мельничуком. Пригадую шквал овацій після прем’єрного виступу Львівського драмтеатру ім.. Дрогобича, які привезли «Перерваний політ» (драматичну повість на дві дії про сучасних Ромео і Джульєтту) згаданих авторів у місцевому театрі. Потім була «Пастка для орла» – сучасна українська казка на сцені Коломийського (найстарішого в Україні) драматичного театру ім.. Озаркевича. Нещодавно – «Розлучені теж сміються» в арт-галереї Бункермузу у постановці аматорського театру-студії «Сузір’я». Звісно, поєднувати журналістику і літературу це не так просто, особливо у сучасному світі, коли час ніби «спресований» і його катастрофічно на все не вистачає.

Пані Ліля поділилась із присутніми своїми напрацюваннями. Зараз вона бере участь у одному цікавому творчому проекті: пише у віршованій формі легенди про Тернопіль. Кілька з них озвучила. Одну присвятила відомому тернопільському журналісту (світлої пам’яті) Володимиру Сушкевичу, який колись вів рубрику у «ВЖ» –  «Листи до друга». До слова. Минулоріч окремою книжкою вийшла п’єса «Блискавка на голе гілля» («Перерваний політ»). А нещодавно у видавництві «Принтер-інформ» – збірник «Квіти цвітуть завжди вчасно», куди увійшли вже згадані сучасні п’єси як для дорослих, так і для дітей. Це якраз та література, якої в Україні сьогодні реально бракує. Збірник цінний ще й тим, що подані п’єси вже апробовані у театрах України. Вони у художній формі розкривають гостро актуальні проблеми сучасності, відзначаються чітко виписаними характерами героїв, індивідуалізованою мовою персонажів.

null

Фото: Валентина Семеняк

 

null

Фото: Валентина Семеняк

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #костишин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: