Стягнула з хлопчика штани – вчителька гімназії публічно знущалася над школярами

Опубліковано:
27 Жовтня, 2018

Вчителька, яка знущалася над третьокласниками гімназії №6 у місті Волочиськ на Хмельниччині, відсторонена від роботи у цьому класі.

Про це пише сайт Obozrevatel.

За словами директора навчального закладу Володимира Ревуцького, до нього звернулися батьки, які поскаржилися, що вчителька Марія Когут на очах у всього класу стягнула з хлопчика штани.

“Цей факт був, і їй оголошено догану. Але я знаю, що зараз батьки звернулися у поліцію із заявою. Якщо поліція передасть справу в суд, отже, будемо ходити туди”, — пояснив посадовець.

Мама однієї з учениць Галина Марханюк поскаржилася, що жертвою знущань вчительки стала і її дитина.

“Ця вчителька працює лише три роки в школі. І всі ці три роки знущається над дітьми. Ще в першому класі моя донька плакала і просила мене забрати її з тієї групи української мови, де викладала Когут. Але не було можливості. Скаржилася, що вчителька сильно кричить, штовхає дітей. Але оскільки вона її не чіпала, я ще мовчала. У другому класі вже дійшло до того, що вона могла підійти до учня і вдарити його зошитом по голові. А в цьому році просто уявити неможливо!” — обурюється Марханюк.

За її словами, вчителька стягнула із хлопчика штани на очах у всього класу й сказала, мовляв, якщо ви не будете слухатися, то я і з вас зніму штани.

“З другим хлопчиком вона так само вчинила, але він виявився спритнішим і не дав їй до кінця його зганьбити. А зараз, коли ми понесли заяви у поліцію, зізнався і ще один хлопчик. Розповів, що вона загнала його в кут і сказала: “Ти знаєш, що я можу при всіх стягнути з тебе штани і всі будуть з тебе іржати”. Саме “іржати”, вона так і сказала!” — заявила мама Галина.

Жінка розповіла, що якось її донька попросилася у туалет на уроці.

“Вона пішла за нею, відкрила двері кабінки, склала руки на грудях і почала дивитися. Звичайно, донька злякалася і нічого не змогла зробити. Тоді вона її привела в клас, поставила біля дошки і сказала: “Дивіться, вона бреше”. Ну як так можна! Іншого хлопчика вдарила по обличчю і каблучкою розбила ніс. Причому після кожного інциденту вона залишає дитину і загрожує, мовляв, якщо ти розкажеш комусь, то я покличу директора. Діти просто її боялися, боялися, що вони будуть винні, тому нічого не розказували батькам. І тільки зараз ми починаємо розуміти, що там відбувалося”, — каже мама.

Директор гімназії пояснив поведінку вчительки нервовим зривом.

“Мені вона сказала, що у неї зараз склалася складна ситуація у житті, тому така реакція. До цього нічого подібного ми за неї не помічали. Вона каже, що сама переживає, уже три ночі не спить, їй у школу викликали швидку. Я її відправив додому, тому що в такому стані їй до дітей не можна. Йдучи, вона сказала, що сильно переживає і мало не руки на себе хоче накласти. Хоча у неї є дитина, вона сама його виховує, їй важко”, — розповідає директор Володимир Ревуцький.

Однак батьки учнів наполягають, щоб вчительку все-таки звільнили зі школи. Свої заяви вони відправили у міську раду і поліцію.

“Нам у поліції сказали, що наших дітей вона назвала стадом, мовляв, наші діти неадекватні, ненормальні. Так чому ж ви за ці два роки не звернулися до батьків, не попросили, щоб ми розмовляли зі своїми дітьми?” — каже Галина.

Як писав НГП, 8 жовтня уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у «Фейсбуці» оприлюднив інформацію про жорстоке поводження вихователя з дітьми, які нібито погано себе поводили, а також фотографію, на якій діти стоять на колінах із піднятими руками.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #учень, #школа, #штани
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: