Дочка поета Василя Ярмуша у Тернопільському драмтеатрі провела вечір пам’яті батька

Опубліковано:
26 Жовтня, 2018

У Тернопільському драматичному театрі провели благодійний творчий вечір «Розмай» пам’яті видатного українського поета, прозаїка, та культурно-громадського діяча Василя Ярмуша. Організувала захід дочка митця Мирослава Ярмуш. До творчого вечора долучилися  діти та дорослі, які пересуваються на візку, діти-сироти, люди з вадами слуху, школярі та студенти Тернопільщини. Відеовірш «Дума про Україну» декламували люди віком від 4 до 70 років. Ведучими заходу були Мирослава Ярмуш і Сергій Ткачук  – вихованець обласного навчально-реабілітаційного центру.

null

Нагадаємо, Василь Ярмуш народився 15 вересня 1940 року в селі Острів Тернопільського району. Друкував свої твори в районній газеті в Микулинцях . Закінчив заочне відділення факультету журналістики Львівського університету. Працював позаштатним кореспондентом обласної молодіжної газети «Ровесник», де також друкував свої твори. Також публікував власні роботи у на сторінках «Вільного життя» та інших видань. У 1960-х роках зазнав переслідувань органів КДБ за національно-патріотичні твори і громадську позицію. Помер 21 вересня 1976 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам'ять, #тернопіль, #тернопільські новини, #ярмуш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: