В Україні виробники і переробники органічної продукції рятують свій бізнес самі, – Михайло Апостол

Опубліковано:
26 Жовтня, 2018

Екс-нардеп, радник міністра МВС Михайло Апостол відвідав міжнародну конференцію з органічної переробки і збуту сільськогосподарської продукції.

Як повідомив політик, на заході він побував разом з Віктором Щербачуком – керівником сільгосппідприємства, яке цього року вперше в Україні виростило і переробило органічний цукор. ТОВ «РІТТЕР БІО АГРО» також є одним з найбільших виробників цукру в Європі, зазначив Михайло Апостол.

Політик поділився враженнями від заходу, який відбувся  в рамках міжнародної виставки WorldFood Ukraine. З позитивних моментів Михайло Апостол назвав те, що в Україні тепер можна вирощувати і переробляти органічну продукцію. Саме такою продукцією починають цікавитися вітчизняні торговельні мережі, а іноземні компанії готові закупляти органічні продукти цілими партіями.

Проте є й «мінуси». Зокрема – висока вартість вирощування. Зважаючи на те, що державної програми щодо компенсації частини витрат при вирощуванні органічної продукції нема, то, за словами Михайла Апостола, «як виробники, так і переробники рятують свій бізнес самі».

«Відчуття того, що держава піклується про здорове харчування і здорову націю, не було», – додав він.

Нагадаємо, в Україні знову подорожчав хліб, а цукор різко впав у ціні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес, #виставка, #михайло апостол, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: