Тарас Демкура закликає українців до особистої відповідальності за екологію довкілля

Опубліковано:
24 Жовтня, 2018

18 жовтня 2018 року у прес-центрі інформаційного агентства «Українські новини» відбувся «круглий» стіл-дискусія «Здорове харчування – запорука довголіття?».

null

Учасники заходу обговорили питання запровадження ідеології здорового способу життя як базової культури розвитку суспільства; стан реалізації цілісної загальнодержавної політики щодо формування здорового способу життя; оцінку впливу на довкілля; здоровий відпочинок – запорука довголіття; проблеми підготовки фахівців в галузі громадського здоров’я; оцінку якості води у контексті «загального ресурсу»; покращення якості води на всіх рівнях – ключове завдання для досягнення цілей розвитку тисячоліття.

null

У «круглому» столі взяли участь директор українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр, доктор психології Альберт Фельдман, керівник міжнародних екологічних проектів Таїсія Кривенко, голова підкомітету з питань цивільного захисту населення, попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Сергій Сажко, директор Державного підприємства «Центр охорони довкілля» Олександр Попович, віце-президент ICC, керівник соціального проекту «Життя в стилі еко» Тарас Демкура, заступник Генерального директора з екологічних питань КП «Плесо» виконавчого органу Київради (КМДА) Олександра Борисова, ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, чл.-кор., професор Олександр Бондар, голова Правління Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА) Андрій Конеченков, завідувач кафедри: загальної екології та безпеки життєдіяльності Національний університет біоресурсів і природокористування України, Д. пед. н., проф., відмінник освіти України Володимир Боголюбов, завідувач кафедри екології Києво-Могилянської Академії, кандидат біологічних наук, доцент Віктор Карамушка, проректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, к.с.-г.н Микола Мовчан, координатор програм Міжнародного фонду «Скорочення ризиків» (Risk Reduction Foundation) Людмила Ярошенко, директор ООО «Дифрано Юнион» (ТМ Organic) Дмитро Жадаєв, голова ГО «Живу в гармонії» Лілія Олійник, голова ВЕГО “МАМА-86” Анна Цвєткова, менеджер проектів для шкіл Центру «Розвиток КСВ», координатор програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» Тетяна Козловська, шеф-редактор «Екологія підприємництва» Людмила Циганок, директор Київського міського центру сім’ї «Родинний дім» Галина Козлова, голова ради юристів України Сергій Гитченко, директор з комунікацій групи компаній «Укрлендфармінг» Маріанна Коніна, директор ТОВ «САНФРУТ» Олександр Козловець, керівник відділу маркетингу компанії з очищення води ТМ Organic Олена Нікітіна.

null

Організатори заходу – Українсько-ізраїльський інститут стратегічних досліджень ім. Голди Меїр і громадська організація «Живу в гармонії».

null

«Ініціатива, яку ми започаткували разом з ГО «Живу в гармонії» на Міжнародному екологічному форумі, продовжує розвиватися. У рамках «круглого» столу ми напрацювали рекомендації для громадян, які прагнуть жити екологічно, обговорили реальний стан загальнодержавної політики щодо формування здорового способу життя, висвітлили проблеми підготовки фахівців у галузі громадського здоров’я», – зазначив тарас Демкура.

Під час заходу він розповів про суть проекту «Життя в стилі ЕКО» (www.iameco.com.ua).

«Проаналізувавши результати досліджень з впливу стану води на екологію, я поділився ідеями, як реально покращити якість води, наголосив на необхідності сертифікації господарських миючих товарів та закріпленні на законодавчому рівні контролю над допустимою якістю пластику.

Упродовж 22 років займаюся темою збереження довкілля, проблемами чистоти води та боротьби з неякісним пластиком. Ситуацію, що склалася з фосфатами в Україні, вважаю вкрай критичною. Використання мийних засобів з фосфатами, забороненими у країнах Європи, США та Канади, призводить до того, що 70% поверхневих вод нашої країни і значна частка запасів підземних, втратили своє значення як джерел питного водопостачання. Фосфати проникають у мікросудини шкіри, всмоктуються в кров, накопичуючись в організмі людини та викликаючи порушення імунітету, розвиток алергії, ураження мозку, печінки, нирок, легень.

null

Для уникнення екологічної катастрофи необхідно якнайшвидше обмежити їхнє використання. Закликаю усіх українців до особистої відповідальності! Переконаний, що незначні, на перший погляд, зміни можуть мати величезний вплив на довкілля. Ідучи в супермаркет, беріть з собою сумку з тканини, щоб уникнути використання пластикових пакетів, установіть дома систему очистки води – і тоді тільки ви позбавите ваше місто 5000 тисяч пластикових пляшок, які потрібно утилізувати. А уявіть, яка економія в масштабах міста чи країни!», – наголосив Тарас Демкура.

http://8tv.net.ua/…/go-zhivi-v-garmoniyi-provela-chergoviy…/

Долучайтеся до ініціатив проекту «Життя в стилі ЕКО» www.iameco.com.ua та ставайте частиною екоспільноти!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: