У мережі поширюють неправдиву інформацію щодо «чумки» у Тернополі

23.10.2018 21:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

У «Фейсбуці» повідомили про епідемію «чумки» у Тернополі, та фахівці цю інформацію спростували та розповіли деталі, - пише Терен.

В спільноті «Petfriendly. Тернопіль. Плітки без зоофобів»поширили неправдиву інформацію про те, що у Тернополі зафіксували епідемію «чумки» та інформують людей про подальші дії в таких випадках.

Та в управлінні Держпродспоживслужби у Тернопільській області спростували цю інформацію та розповіли, як запобігти таким хворобам.

– Повідомляємо, що станом на 22.10.2018 року м. Тернопіль є благополучним щодо чуми м’ясоїдних(собак), а також гепатиту, ентериту, аденовірусу а лептоспірозу – запевняють у відомстві.

Щоб запобігти даній епідемії, потрібно вакцинувати тварин ще у 2-х місячному віці та регулярно проводити профілактику. Щоб діагностувати цю хворобу, потрібно звернутися до висококваліфікованого лікаря, а в разі захворюваності повідомити міську державну лікарню ветмедицини.

Держпродспоживслужба повідомляє про те, що потрібно дотримуватися певних норм, щоб ваші улюбленці були у безпеці.

До слова, реалізація непродуктивних тварин (собак, котів і інших тварин) заборонена в місцях стихійної торгівлі, а також без відповідних ветеринарно-супровідних документів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі