У суботу, 27 жовтня, у Тернополі відбудеться друге навчання для активних і небайдужих людей, які відчувають бажання змінювати країну. Викладачами академії є фахівці з усієї України, моральні авторитети, експерти з різних галузей, реформатори. Академію організовує Українська Галицька Партія, а стати її учасником може кожен охочий, заповнивши спеціальну форму. Її знайти можна на сторінці події у соцмережі фейсбук: f:UHPTernopil.

Цього разу навчати активістів приїде Михайло Ткач, член наглядової ради Федерації дебатів України, сертифікований суддя, коуч, бізнес-тренер, фасилітатор.

Перше заняття політакадемії відбулося минулої суботи. Її лекторами стали голова Політради УГП Роман Лозинський та співзасновник Гельсінської групи, політв’язень, віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович.

Співзасновником Української Гельсінської групи Мирослав Маринович став у 27 років. 9 березня 1977 року він першим встав у Київській філармонії і запропонував заспівати Заповіт. Наступного місяця його арештували. Потім було 10 років концтаборів.

“Молодь ще не структурована, але має потенціал до змін. Кожне нове покоління приходить у світ, як бунтар. Як поведе себе нинішня молодь? Є два шляхи. Один шлях: жити так, як є, користуватися тим, що маємо і не вимагати більшого. Але я бачу, що молоде покоління вірить в те, що все збудоване на облуді, розсиплеться в будь-якому разі. Це та ідея, яка живила нас в таборах”, – ця фраза стала лейтмотивом промови Мирослава Мариновича на Політичній академії у Тернополі.

Моральний авторитет багатьох українців переконаний, що ми не можемо приречено чекати змін.

“Свого часу мене вразили кадри сповільненого фільму про вдаряння блискавки. Здавалося б, стовбур вогню має падати згори до землі. А воно не зовсім так. Спершу невеличкий канал блискавки проривається з землі вгору – і лише тоді в нього поцілює головний стовбур блискавки. Отже, ми маємо творити зміни там, де ми є, ваші зусилля є визначальними”, – каже він.

Мирослав Маринович вірить у силу маленьких кроків у поступі українців.

“Наш приятель Джефрі Вилз, почувши від мене 2015 року перші розчаровані нотки, сказав: “Чому ви, українці, хочете перестрибнути широку річку одним стрибком? І мучитеся, що цього вам не вдається зробити? Ми, англосакси, твердо знаємо, що кожна велика дорога складається з маленьких кроків, і всіх їх треба по черзі пройти”.

В Україні повинна бути нова політика, пояснює Мирослав Маринович:

“Нашій державі необхідна нова суспільно-політична сила, яка матиме ціннісну основу – і водночас буде на вістрі сучасних світових тенденцій”.

Українська Галицька Партія має амбітні плани творити нову політику, де чують слово громади, де ефективно управляють майном громади, де громада обирає кращих з кращих для представництва її інтересів у владі. Партійці кличуть людей, які готові творити зміни, долучатися до навчання у Політичній академії. Наступне заняття відбудеться вже у цю суботу, 27 жовтня, о 10-ій годині в “Авалоні”. Шукайте сторінку події у фейсбуці (“Політична академія”) – та реєструйтеся через спеціальну форму: https://goo.gl/TPURmD

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: