Патріарх Константинопольський розповів про «чорну пропаганду» з боку Росії

Опубліковано:
23 Жовтня, 2018

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що російській стороні доведеться так чи інакше прийняти рішення Константинополя щодо українського церковного питання. 

Як повідомляє, Orthodoxia.info, таку заяву він зробив на засіданні грецької діаспори в Константинополі. 

Патріарх нагадав, що привілеї Вселенського Патріархату засновані на рішеннях і канонах Вселенських Соборів і є обов’язковими для всіх у Православ’ї. 

“Подобається це чи ні нашим російським братам, рано чи пізно вони будуть дотримуватися рішень, які ухвалив Вселенський патріарх, тому що у них немає іншого вибору”, – заявив Варфоломій. 

Він також розповів грекам Константинополя, що прекрасно знає про “добре оплачувані статті” та про “чорну пропаганду” з російської сторони, спрямовану проти Вселенського Патріархату. 

Нагадаємо, 11 жовтня за результатами засідання Синоду було оприлюднено рішення, в якому говориться, що Вселенський Патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкви України. 

Крім того, було скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Російська православна церква у відповідь ухвалила рішення про повне припинення євхаристійних відносин з Константинопольським Патріархатом, а також визнала Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #константинополь, #патріарх, #Росія, #томос
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: