Супрун розвінчала ще один популярний міф про народний спосіб лікування від грипу

20.10.2018 08:43   Джерело: ZIK
Опубліковано : Новини Тернопілля

В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, чи справді цибуля та часник захищають від грипу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Способів використовувати цибулю, а інколи й часник, існує дуже багато – їх підвішують в приміщеннях або ж нарізають та розставляють по кутках. Крім того, багато хто вдається до приготування крапель для носа чи просто їсть їх цілими», – йдеться у повідомленні.

За її словами, усі ці способи не мають під собою належного наукового обґрунтування. І таке використання цибулі не принесе бажаного ефекту захисту.

«Дуже ймовірно, що від споживання цибулини можуть початися печія або дискомфорт у шлунку. Теж саме відбуватиметься і в слизовій носа – сильне подразнення, водночас збільшення виділень. Зокрема, діти дуже чутливі до запаху цибулі», – наголосила очільниця МОЗ.

Супрун дала кілька порад про те, що справді допоможе мінімізувати ризики захворіти для дітей:

вакцинуйтеся від грипу самі та зробіть щеплення й вашій дитині – одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу, адже допоможе сформувати імунітет проти вірусу нагадуйте дітям про правила гігієни, особливо важливо мити ретельно руки
завжди провітрюйте приміщення та, за можливості, проводьте більше часу з дітьми на свіжому повітрі збалансоване харчування, повноцінний сон та достатній рівень фізичної активності – також ефективна профілактика хвороб якщо дитина захворіла – залишіться вдома та проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем щодо лікування «Цибулю та часник залишіть для смачних і поживних страв і вживайте їх лише як частину збалансованого харчування. А дітям краще запропонуйте теплий чай з малиною», – резюмувала вона. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ZIK  

Коментарі