Щороку збільшується потік туристів із усієї України до міста Заліщики, що на Тернопільщині. Мальовнича природа, каньйони, береги Дністра, давня історія, привертають увагу самих вибагливих мандрівників.

Сьогодні хочемо поділитись із читачами Новин Тернопільщини новою знахідкою, яка стосується чи не найбільшої водної артерії регіону – Дністра. Усі знайдені фото та світлини датуються першою половиною ХХ століття і були зроблені до початку Другої світової війни.

Дністер – третя за довжиною в межах України (після Дніпра й Південного Бугу) та дев’ята в Європі. Від Галича до Хотина річка утворює Дністровський каньйон, який з 2008 року внесено до списку семи природних чудес України.

Дністер у середній течії слугує історичним кордоном між давніми культурно-етнографічними регіонами Буковиною та Галичиною, у середній та нижній — між Поділлям та Бессарабією.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: https://polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дністер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: