Тернополянам показали «Червоного»

Цієї середи у Тернополі розпочався третій сезон Кіномарафону Нескорених Націй. Перший показ було присвячнено Дню захисника України та Святу зброї УПА. Глядачам представили фільм Зази Буадзе "Червоний". В центрі сюжету - упівці, які, перебуваючи в таборах ГУЛАГу, не припиняють своєї боротьби. 

"Боротьба, яка триває досі", - так звучить промо "Червоного", а сам фільм дає розуміння, що боротьба УПА за визволення від імперського поневолення триває і зараз, і саме ми, молоді українці є спадкоємцями цієї боротьби, - каже Микола Мисак, керівник ТОО МНК.

Кінопоказ пройшов дуже вдало, адже прийшло більше двохсот глядачів. Наступний показ відбудеться 31 жовтня та буде присвячений 100-річчю Листопадового зриву. Буде можливість переглянути кінострічку Тараса Химича «Легіон. Хроніка УГА» - про долю Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії та про сам Листопадовий зрив - збройна акція, в результаті якої постала ЗУНР.

КНН - це серія показів фільмів про боротьбу народів за свою незалежність. 

Мета кіномарафону полягає в тому, щоб інформувати молодь про різні виміри війни та можливості їх протидії як в особистому так і в національному масштабі. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Молодіжний Націоналістичний Конгрес  

Коментарі