5 синьо-жовтих прапорів у Чорткові вивішених 22 січня у далекому 1973 році викликали хвилю слідчих дій

Опубліковано:
19 Жовтня, 2018

Презентація документального фільму “Прапори” зібрала чимало глядачів в Українському домі “Перемога”. Фільм розказав про один день 22 січня у далекому 1973 році, коли у м. Чортків молодь привітала українців з 50-літтям їхньої держави листівками та 5 прапорами вивішених у різних місцях міста.

Подія викликала хвилю слідчих дій. Молодіжну організацю з села Росохів “Росохацька група” заарештували. Кого змогли відправили у тюрми і далі у заслання на 5, 6, 9 років. Вони віддали свої найкращі молоді роки і не відреклись своєї України, адже поставили свої цеглинки для побудови її незалежності. Фільм зняли Ярослав Чорнозуб, Volodymyr Khanas. Показ відбувся у межах 15 Міжнародного фестивалю документального кіно  “Docudays UA” за сприянням Тернопільська Кінокомісія . Глядачі після перегляду змогли поспілкуватися з учасниками подій.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прапор, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: