В мережі Інтернет вдалось знайти мальовничі світлини зроблені на Поділлі в 1935 році. Пізніше їх помістили в рекламний проспект, який мав на меті популяризувати подорожі по території сучасної Тернопільщини і мав назву «Поділля».  До слова Поділля — це історико-географічна область України, яка сьогодні охоплює територію сучасних Вінницької, Хмельницької (без північної смуги), Тернопільської (південь), північні райони Одеської областей, а також невеликі прилеглі території Житомирської, Черкаської, Кіровоградської та Київської областей. До Подільської землі також входять північне Придністров’я.

Туристам в 1935 році пропонували відвідати замки, за кількістю яких Тернопільщина лідирує в Україні й сьогодні. 3агалом в Україні збережено 100 замків і замкових споруд, з них на Тернопільщині — 34. Які фото ілюстрували подорож по Тернопільщині можете побачити в нашій фотопідбірці нижче.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Замок в Скалі-Подільській.

 

null

Пляж в Заліщиках.

 

null

Сфінкс Подільський.

 

null

Чортків. Руїни замку.

 

null

Панорама Тернополя.

 

null

Плавучий млин на Дністрі.

 

null

Краєвид на Поділлі.

Джерело фото: https://polona.pl

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поділля, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: