Половина безробітних жителів Тернопільської області - з вищою освітою

За 9 місяців 2018 року через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу майже 36 тис. осіб, з них 21353 мали статус безробітного.

За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати 19954 особи, з них 6656 безробітних. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримала роботу 391 особа зі статусом безробітного. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 29 безробітним відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2447 осіб, після їх завершення 638 - працевлаштовано на постійні місця праці. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Цьогоріч більше 6 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 33,2 тис. вакансій, з них 7% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 32% - з мінімальною. Також у базі даних служби зайнятості містилось 6,9 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. На 1 жовтня 2018-го актуальними були 3077 вакансій, у т.ч. для робітників – 1897, для службовців – 867, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 313. Найбільше роботодавці потребували операторів котельні, водіїв автотранспортних засобів, продавців, кухарів, трактористів, бухгалтерів, менеджерів, медсестер. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки – підсобних робітників, вантажників та прибиральників службових приміщень.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 3 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському, Шумському, Гусятинському районах (по 12-13 претендентів).

У січні-вересні ц.р. 2064 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 96,5% - під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 1638 осіб, з них 1045 вже працевлаштовано. 44 особам видано ваучери на навчання; 9 - підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗУ.

На 1 жовтня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 7816 безробітних. Серед них: більше половини - жінки, третина - молодь віком до 35 років, 40,3% - службовці; 50,1% – з вищою освітою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільський обласний центр зайнятості  

Коментарі