Вітання Василя Деревляного зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Захисника України!

Опубліковано:
14 Жовтня, 2018

14 жовтня українці відзначають чотири важливі свята – Покрова Пресвятої Богородиці День створення Української Повстанської Армії, День українського козацтва та День захисника України.

«Покрий нас чесним своїм покровом та ізбав нас від усякого зла»

Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і покровителькою. Козаччина  – одна з найяскравіших сторінок української історії, а славних прикладах якої виховувалось  почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – велика гордість нашого народу, душа України, її оберіг.

«Не Україна для нас, а ми для України»

Не можливо переоцінити значення національно-визвольного  руху у становленні нашої державності. За декілька років обласна влада багато зробила для збереження історичної пам’яті національно визвольного руху та відновлення музеїв і визначних місць повстанського руху на Тернопільщині.

До дня Незалежності України спільними зусиллями  керівництва області та депутатів обласної ради ми знайшли можливості для облаштування криївки та відбудови приміщення на хуторі Веснівка, де відбувався Третій Ндзвичаний Збір ОУН. У 2017р. організували заходи для відзначення 75-річчя створення УПА у селі Бишки Козівського району, де знаходився Штаб проводу ОУН та УПА.

Крім того, до відзначення 75-річчя Української Повстанської Армії депутати проголосували за виділення матеріальної допомоги ветеранам ОУН-УПА. За рахунок коштів обласного бюджету учасники повстанського руху отримують щомісячну доплату до пенсії.

Днями до свята Українських захисників ми презентували книжку про визначних постатей національно-визвольного руху. В ній зібрано світлини та короткі біографічні відомості про уродженців нашого краю, які займали керівні посади у визвольному русі. Я дякую упорядникам книжки Євгену Філю та Сергію Волянюку, які вперше за десятки років зібрали в одному виданні усіх провідних діячів руху.

«Вони повстали, щоб ми перемогли»

Сьогодні ми маємо нову українську армію, народжену не указами, а серцями і душами українців. Ви захищаєте нашу незалежність та суверенітет, і немає більш відповідальної і гордої нині професії, ніж Українських захисник.  Я пишаюсь нашою армією, кожним нашим воїном.

Схиляю голову з вдячністю перед усіма, хто віддав своє життя за Україну. Дякую кожному, хто зараз боронить нашу Незалежність на війні та в тилу. Хай Вас Бог береже, Хай захищає Вас Покрова Пресвятої Богородиці.  Вірю, що наша беззаперечна перемога близька, бо «ніщо не спинить ідеї, час якої настав».

 

Слава Україні!

Героям Слава!

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради,

Голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»

Василь Деревляний

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #деревляний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: