Як виграти «Зелену карту» США, щоб вас не обдурили

Опубліковано:
13 Жовтня, 2018

У Тернопільському прес-клубі віце-консул Сполучених Штатів Америки Емілі Тікенсон розповіла представникам ЗМІ про правила участі у “Диверсифікаційній візовій програмі” США ( в народі вона більше відома як GreenCard – зелена карта.), чергова реєстрація для якої 3 жовтня і триватиме до 6 листопада.Загальні правила участі у лотереї, виграш в якій дає право на законне проживання у Сполучених Штатах, цього року не змінилися, окрім одного –стала суворішою вимога доточності переліку членів сім’ї. Тож якщо ви з якихось причин раптом не вкажете чоловіка чи дитину, то після перевірки вашу заявку буде анульовано. Причому – увага! – навіть якщо це, скажімо, дитина вашого чоловіка від колишнього шлюбу, з якою він навіть не бачиться. А щодо самих шлюбів, то пані Емілі зазначила, що під час перевірки документів береться до уваги виключно шлюб, офіційно зареєстрований в державних органах. В разі ж перебування пари у церковному чи цивільному обоє повинні подавати заявки окремо і вказувати сімейний стан як «неодружений» і «незаміжня».Якщо ж від моменту подачі заявки до часу оголошення виграшу щось у сімейному стані змінилося – приміром, заявник одружився, розлучився чи у нього народилася дитина, то перед співбесідою вже після виграшу він зможе заповнити нову анкету і вказати там ці зміни.

Основні кроки людини, яка хоче виграти GreenCard, повинні бути наступними:

1 – ознайомтеся з усіма інструкціями ( DV 2020) на сайті travel.state.gov.

2 – подайте безкоштовну заявку в електронному вигляді на сайті dvlottery.state.gov. При цьому майте на увазі, що вона повинна бути єдиною, бо за подачу кількох вас дискваліфікують.

3 – отримайте номер підтвердження і зберігайте його аж до повідомлення про не виграш чи до виїзду в США, не повідомляючи його нікому іншому.

4 – після 7 травня 2019 року перевірте, чи виграла ваша заявка, ввівши свій номер підтвердження на сайті dvselectee.state.gov.

5 – в разі виграшу виконайте всі інструкції, розміщені на цьому сайті в розділі EntrantStatusCheck.

6 –Переможці, які дотрималися інструкцій на Entrant StatusCheck, отримають повідомлення про призначення імміграційної співбесіди через цей же сайт. Оплата за звернення по імміграційній візі  – 330 доларів – здійснюється у Посольстві чи Консульстві США в Україні в день проведення співбесіди. І це – єдиний (!) грошовий збір Уряду США у рамках диверсифікаційної візової програми. Але в разі виграшу  і згоди заявника  продовжувати процес далі  потрібно буде оплатити 220 доларів за медогляд та 220  доларів еміграційного збору.

Пані Емілі Тікенсон підкреслила, що самостійне заповнення заявки на сайті є зовсім не складним і закликала робити це лише самостійно, щоб не потрапити на гачок різних шахраїв і просто бажаючих заробити на послугах, без яких можна спокійно обійтися.Адже останнім часом дуже поширена злочинна практика, коли аферисти викрадають особисті дані людей і подають заявки замість них, а в разі виграшу потім шантажують їх викупом за великі суми. Відповідаючи на запитання журналістів, віце-консул США також  повідомила, що жодних вікових обмежень для участі у лотереї GreenCard немає, і її вже багато разів вигравали навіть літні люди. Однак при цьому нагадала, що такий виграш дає лише законне право проживання на території США, але при цьому про житло, роботу і все таке інше переможець повинен буде подбати сам.

До речі, за інформацією пані Тікенсон, щороку GreenCardвиграє приблизно 5000 українців, з яких близько половини отримують бажані візи. Найбільше зацікавлених вже традиційно з західних областей України, причому Тернопільщина чомусь відзначається чи не найбільшою активністю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зелена картка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #США, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: