У Сколівському районі знайшли рекордного білого гриба (Фото)

10.10.2018 23:13   Джерело: skole-today
Опубліковано : Новини Тернопілля

Рекордного білого гриба знайшли минулого тижня біля села Кам’янка Сколівського району. Вага гриба-рекордстмена – понад 2,4 кг.

Цьогорічні погодні умови осені сприяють плідному врожаю грибів. Тому грибники хваляться, виставляючи фото, у соціальних мережах своєю знахідкою у лісі.

Про знахідку повідомили у Фейсбук в групі “Гриби України”. Велетенського гриба знайшли у Карпатах – на Львівщині.

“02.10.2018, Сколівський район, село Кам’янка, вага 24. Дуже радий за жінку”, – пише Андрій Гнатів.

 

“Наш був геть не червивий і міцний”, – прокоментувала володарка гриба Марина Гаркава у відповідь на закиди, що такий гриб неодмінно старий, порохнявий і червивий.

“Сколівка, перед Сколем наліво, через міст, ріка Стрий, високо в гори! Дорога погана, але місцина для чорниці та грибів СУПЕР!” – ділиться досвідом збирання грибів-велетнів у цьому районі Богдан Палійчук.

Як відомо, білий гриб або боровик – один із найкращих їстівних грибів, який росте по всій Україні. Його можна знайти в листяних (під дубом, буком, грабом, березою, ліщиною) і хвойних (під сосною, ялиною) лісах.

Боровика можуть вживати з лікувальною метою, а саме: під час стенокардії, туберкольозу, зниження загального тонусу, проти пухлин. У народній медицині екстрактом із плодових тіл білого гриба змащують обморожені частини тіла для прискорення їхнього загоювання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: skole-today  

Коментарі