Вперше в Україні відкрилася соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид»

Проект Фонду «Реал Мадрид» та ГО «Епіцентр – дітям» в Тернополі відкрив посол футбольного клубу Альваро Арбелоа. 

10.10.2018 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У школі займатимуться діти з соціально незахищених родин: хлопчики і дівчатка  віком від 6 до 16 років з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей.

Виховна методологія Фонду «Реал Мадрид», що втілюється у проекті, базується на філософії «За РЕАЛьне виховання: Цінності та Спорт» та підручниках «Тренуючи футболу, навчаємо цінностям».

Альваро Арбелоа зазначає: «Метою Фонду є досягнення того, щоб усі діти, незалежно від особистих обставин або можливостей, навчилися позитивним цінностям командного спорту і, завдяки цьому, на рівних умовах увійшли у суспільство. Мотивація для росту, підвищення самооцінки та автономії – у відповідальних діях, створенні здорових звичок, товаришування і солідарність – є основнимі цінностями, що передаються у грі та розвагах».

Окрім  спортивних тренувань учні отримають можливість поглиблювати шкільне навчання, вивчати іноземні мови та мати соціо-культурні факультативні заняття: відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії. У соціально-спортивній школі задіяна висококваліфікована команда професіоналів – координаторів, соціальних працівників, тренерів, вчителів, вихователів, психологів та волонтерів.

За словами віце-президента ГО «Епіцентр – дітям» Тараса Гереги, на початковому етапі в школі займатиметься 105 дітей, але в подальшому цю кількість планують збільшити до 300.

«Шукаючи дітей – учасників проекту, ми відвідали кожну родину, поспілкувалася з батьками, спробували зрозуміти проблеми, які є в сім’ї. Більшість батьків сприйняли нашу пропозицію з ентузіазмом, розуміючи, що участь в проекті – шанс значно покращити життя їхніх дітей», – говорить він.

Герега звертає увагу на те, що навчання у школі є абсолютно безкоштовним. Вихованці школи також будуть забезпечені харчуванням та спортивним інвентарем.

Урочисте відкриття школи завершилося унікальним спортивним матчем. Діти зіграли матч дружби разом з відомими українськими та італійськими футболістами: Едуардом Цихмейструком, В’ячеславом Свідерським, а також ветеранами ФК «Реал Мадрид» Едвіном Конго та Луїсом Кабрерою. Перший почесний удар по м’ячу зробив Альваро Арбелоа.

Довідково:  Фонд «Реал Мадрид» – це організація, що запроваджує соціальну діяльність ФК «Реал Мадрид» у всьому світі. На данному етапі працюють 900 соціально-спротивних проектів, спрямованих на виховання, інтеграцію та кооперацію для соціально захищенних та незахищених верств населення, особливо для дітей віком 5-17 років у складних соціально-економічних умовах. Фонд нараховує більше 450 шкіл, подібних до проекту, який сьогодні відкривається у Тернополі, у 80 різних країнах світу на 5 континентах. Кількість бенефіціарів діяльності проекту досягає 105 000 кожного сезону. 

Проект забезпечується підтримкою Національного Медичного Університету міста Тернопіль і Національного Педагогічного університету міста Тернопіль, а також Міжнародної Організації Червоний Хрест, Обласного Спортивного диспансеру міста Тернопіль і спеціальною допомогою Федерації Футболу України, Тернопільскої обласної Державної Адміністрації та  Великогаївської громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі