Серед книжок-номінантів львівського «25-Book  Forum» були й тернопільські (Фото)

09.10.2018 17:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Мало хто знає, що до цьогорічного ювілейного Форуму організатори видрукували довідкове видання, повна назва якого звучить «Брошура книжок-номінантів на здобуття премії «BookForum Best Book Award».

Брошура має 38 сторінок, де представлені книги номінанти на здобуття Премії у різних номінаціях: класична українська література, сучасна українська проза, сучасна українська поезія, класична іноземна література в українському перекладі, сучасна іноземна література в українському перекладі, література для дітей від 0 до 5, література для дітей від 6 до 12, література для підлітків і YA, Non-fiction, біографія, історія, візуальна книга, наукова література, популярна наукова література, навчальна довідкова, професійна література, література з економіки, бізнесу, фінансів.

null
Фото: Валентина Семеняк.

 

null
Фото: Валентина Семеняк.

 

null
Фото: Валентина Семеняк.

 

null
Фото: Валентина Семеняк.

 

null
Фото: Валентина Семеняк.

Участь у форумі взяли 260 видавництв, 103 з них змагалися у конкурсі на найкращу книжку року. Із 508 видань перемогли 16. Приємно відзначити, що серед номінантів були й тернопільські видавництва та автори. Так у номінації «Сучасна українська проза» номінувались книги Олександри Орляк «Ти зробив усе, що зміг» (Джура) та Андрія Кокотюхи «Останній контракт» (Навчальна книга – Богдан). У номінації «Сучасна українська поезія» –  Наталя Лісняк «Я піднімуся птахом у висоти» (Джура). Перекладна література – видавництво «Навчальна книга-Богдан». У номінації «Література для дітей від 0 до 5» – «Бурмотійко і Даринка» Валентини Семеняк (Джура) та серія «Добра книжечка» (Мандрівець). У номінації «Література для дітей від 6  до12, для підлітків»  (Навчальна книга – Богдан, переклади). Гран-прі отримало видавництво «Родовід» за альбом «Наш Герб. Українські символи від книжих часів до сучасності».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі