Батькам на замітку: дітей корисно вчити не бути відмінниками

08.10.2018 18:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Настя Острозька

Відмінник – це роль, яку легко виконувати. Потрібно лиш виконувати інструкції вчителів, начальників, командирів, вважає викладач з 15-річним стажем Дмитро Карпов. Як виховати дитину, яка стане успішною в реальному житті, батьки можуть дізнатись з порад викладача, повідомляє сайт Терен.

– Правильний учень завжди програє щасливішому, бо щасливіший – більш енергійний і жвавіший, – пише Дмитро Карпов. – Життя не є настільки про правила, як про те, що час летить, а ти змінюєшся. Дитина – це генератор майбутнього і ви його батарейка.

Навчити дітей свободи можна так:

-Дозволити дитині посувати в її кімнаті всі меблі, як їй хочеться. У майбутньому вона переміщуватиме ідеї.

-Показати, що ви помиляєтеся, багато чого не вмієте, але виправляєте. Покажіть, що ви вчитеся постійно і для  задоволення.

-Показати дитині свою роботу.

-Заходити в світ дитини, сидіти на підлозі її кімнати і питати про його малюнки, його історії, про друзів.

-Не нав’язувати дитині своїх вподобань.

-Розказати про свою любов, як ви зустріли її батька, як вперше побачили її матір. Розкажіть, що любити буває боляче, що треба вчитися пробачати.

-Дати дитині можливість ділитись з іншими. Нехай вона роздасть на вулиці пачку крейди, щоб малювати на асфальті. А ви здалеку, з іншої планети всесвіту дорослих дивіться, як ваш малюк стає собою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі