Чемпіон Тернопільщини з шахів – 11-річна Віра (Фото)

Опубліковано:
8 Жовтня, 2018

Віра є переможницею багатьох шахових турнірів України. Цього разу вона вже вп’яте підтверджує свій титул чемпіонки області. Чергову перемогу маленька шахістка здобула на трьохденному чемпіонаті області з шахів  у Тернопільському шаховому клубі “Авангард”.

Вірі Венжинович одинадцять. Вона шестикласниця. Грою в шахи Віра захоплюється з п’яти років. Великим фанатом цієї гри є і її батько Іван Венжинович, дід Федір Йосипович та старший брат Борис. Шахової майстерності Віру навчали вони усі.

У віці шести років Віра почала відвідувати гурток з гри в шахи у Почаївському Будинку дитячої творчості. Стає учасницею турніру в шаховому клубі “Гамбіт” у Тернополі, де отримала IV розряд.

“Після того, як я стала переможницею на турнірі в клубі “Гамбіт”, я серйозно захопилася грою в шахи. Мені допомагає мій тренер із шахів Валентин Лещук. Дивлюся шахові ігри на комп’ютерній програмі онлайн”, — каже Віра Венжинович.

Переможні ігри в шахових турнірах були у Закарпатській області “Різдвяне Мукачеве”, в Одеській “Метагалактичний пішак”, де займала перші місця та отримала I розряд. Стала призеркою Міжнародного турніру “Зачарована Десна” у Чернівцях, Всеукраїнському турнірі “Миколаїв ЧЕСС ФЕСТ”, “Дніпровські зорі” у місті Нова Каховка Херсонської області. Наразі готується до виступу в шаховому турнірі у Чернівцях.

Дівчинка завжди живе з вірою у перемогу. Мріє стати кандидатом у майстри спорту України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віра венжинович, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чемпіонка області, #чемпіонка по шахматам
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: