На Тернопільщині з’явився ще один центр інклюзивної освіти (Фото)

06.10.2018 15:43   Джерело: ТОДА
Опубліковано : Настя Острозька

Четвертий в області інклюзивно-ресурсний центр для діток з особливими потребами відкрили сьогодні, 5 жовтня у Ланівцях. Світле й просторе приміщення, в інтер’єрі якого переважають яскраві, життєрадісні кольори, оснащене предметно-ігровим та розвивально-корекційним обладнанням.

Участь в урочистому відкритті Центру взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

null
Фото: ТОДА

«Багато років у нашій державі не звертали уваги на проблеми соціалізації діток з особливими потребами. І вперше за досить тривалий час ця категорія дітей має можливість розвиватися у спеціально облаштованих для них освітніх закладах, — наголосив у привітальному слові очільник області. — Відкриття подібних Центрів — серед пріоритетних завдань Кабінету Міністрів України, Фонду Петра Порошенка. Реалізація стратегії створення інклюзивно-ресурсних центрів по всій області розпочалася у рамках угоди про співпрацю з першою леді України Мариною Порошенко. Впевненим й послідовними кроками ми створюємо комфортні умови для особливих діток. І це результат спільної праці держави, платників податків, органів місцевого самоврядування, а також усіх меценатів, які теж активно долучаються. Дякую всім, хто бере участь у реалізації таких благородних ініціатив».

null
Фото: ТОДА

Для створення й оснащення Центру виділені кошти з державного бюджету та бюджету міста Ланівці. 

Читайте також

Сім нових шкільних автобусів передали навчальним закладам Тернопільщини (Фото)

«У Лановецькому інклюзивно-ресурсному центрі, створеному на базі  Лановецької загальноосвітньої школи №1, проходитимуть реабілітацію близько 28 діток з особливими освітніми потребами, віком від 2 до 18 років», — зазначила директор Центру Олена Ткачук.

null
Фото: ТОДА

Загалом на Тернопільщині планують створити 19 подібних закладів для соціальної адаптації й розвитку дітей з особливими потребами, яких в області налічується понад 13 тисяч.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТОДА  

Коментарі