Аграрна Тернопільщина: Василь Вислоцький від досвітку і до пізньої ночі на полях рідного сільгосппідприємства

06.10.2018 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Напружена осіння  пора  вимагає максимальної координації усіх завершальних польових робіт, взаємодії виробничих підрозділів, оперативного маневрування наявною технікою й транспортними засобами.  З цим успішно справляється директор ПСП «Ягільниця-В», заслужений працівник сільського господарства України Василь Вислоцький від досвітку аж до пізньої ночі проводить свій робочий день на полях рідного сільгосппідприємства.

- Слава Богу вчасно і якісно наші механізатори Віктор Фрич, Ігор Лозінський заробили  високондиційне насіння озимої пшениці, ячменю. Всього озимий клин займатиме у наступному році 750 гектарів,- каже Василь Михайлович. Перед тим вони ж і засіли чималу площу озимого  ріпаку. Взагалі озима пшениця,  насіння, якої заробляємо у добре вироблений грунт, за усіма канонами агронауки, новітніх європейських технологій, й сортооновлення у нас  на першому плані.  Адже впродовж десятків збіжжя переробляємо на борошно вищого й першого гатунку на трьох своїх млинах. Борошно з торгівельним брендом «Нагірянський млин» користується великим попитом як у населення Чортківського й сусідніх районів Тернопільщини, так серед  підприємців хлібопекарської й кондитерської галузі області, і взагалі усієї України.

Щедрий урожай видає соняшник цю олійну культуру вирощували на 300 гектарів, завершують  збирати ранні сорти й сої, Технічна й прибуткова культура у цьому році обіймала земельний масив 200 гектарів. Й бобова нива заврожаїлася добре  від 35-40 цнт з га сої. Цей показник міг бути кращим якби не травнева спека  й липневі проливні й затяжні дощі.

- Взагалі в середньому недобираємо 3- 4 цнт з га будь- якої сільськогосподарської культури, виключення складає кукурудза,- каже пан Василь. Зараз  вся трудова напруга перемістилася на буряковий лан, де дозрівав урожай солодких коренів на 150 гектарів. Згідно графіків узгоджених  адміністрацією ТОВ «Радехів-цукор» ми повинні забезпечити цукросировиною Чортківське переробне підприємство. Свої зобов’язання  сільгоспвиробники виконують якісно й оперативно Копає солодкі корені досвідчений комбайнер Василь  Третяк бурякозбиральним комплексом  марки «Джон Дір». Працює пан Василь  старанно. майстерно, не бачив жодного огріхам на  звільнених від урожаю, а видає по 650-700 цнт  з га у фізичній вазі солодких коренів. Ще декілька ударних днів на усіх  польових ділянках й напруга зменшиться. Але в осені немає вихідних, трудівники села справедливо кажуть. відпочивати будемо взимку, в теплих хатах й достатку, який їм забезпечує за працю й оренду землі 700 пайовиків ПСП «Ягільниця-В»  та його директор, успішний агроменеджер, керівник нової  генерації, людина чесна і справедлива, депутат облради Василь Вислоцький.

Ярослав Бачинський


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі