На Тернопільщині під час мистецького фестивалю «Вставай Сонце» шукатимуть таланти (Афіша)

06.10.2018 08:43   Джерело: ТОДА
Опубліковано : Настя Острозька

Мистецький фестиваль, де творча молодь зможе проявити свої таланти, стартує уже цими вихідними 6-7 жовтня з Підволочиська та Козови відповідно. Шукатимуть молоді таланти у всіх районах області, адже фестиваль «Вставай Сонце» має обласний патріотично-мистецький характер.

Захід відбувається на підтримку державних ініціатив Президента України Петра Порошенка. Один із його основних натхненників та організаторів талановитий співак, лідер гурту «Нічлава», композитор, а сьогодні ще й позаштатний радник голови Тернопільської ОДА з питань культури Андрій Підлужний.

За його словами, ідея проведення такого формату фестивалю була уже давно, адже, крім популяризації української пісні, розвитку культурно-мистецького життя на місцях, це ще й можливість дітям, насамперед з сільської місцевості, продемонструвати свої здібності.

«На жаль, у селах діти не мають можливості та умов для розвитку своїх талантів. Тому цей фестиваль – стане добрим майданчиком для того, щоб про себе заявити. Водночас, концепція фестивалю «Вставай Сонце» (цьогоріч пісні з однойменною назвою, автором якої є Андрій Підлужний, виповнюється 25 років — прим. авт.) не передбачає жорстких вікових обмежень. Участь у ньому можуть брати люди віком до 55-ти років», – розповідає Андрій.

Фестиваль має 2 номінації

ПІСЕННА:                                                          

- Народні колективи,

- Хори,

- Сучасні колективи,

- Соло: дорослі – 18-55 та діти – 7-17.                                                 

ТАНЦЮВАЛЬНА:

- Народні танці,

- Сучасні танці,

- Класичні танці,

- Соло: дорослі –18-55 та діти – 7-17.    

Проект відбувається за підтримки Тернопільської облдержадміністрації. Є також підтримка з боку керівництва районів, які активно сприяють в організації фестивалю на місцях.

«Нас об’єднує спільна мета — популяризація нашого краю не лише в Україні, а й за кордоном. Наразі фестиваль «Вставай Сонце» започаткований на обласному рівні, але в перспективі плануємо розвинути його до всеукраїнського й міжнародного рівнів», – підкреслює Андрій Підлужний.

null
 Фото: ТОДА
null
 Фото: ТОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТОДА  

Коментарі