Суддя Тернопільського міськрайонного суду Віктор Братасюк став відомий рядом обгрунтованих та справделивих рішень, написаних “людською мовою”.

При розгляді справ Віктор Братасюк керується в першу чергу верховенством права, а не закону. Тобто він вважає, що суддя може відступити від норм закону, якщо вони є несправделивими та утискають права людей.

У 2018 році Віктор Братасюк вирішував спір між комунальним енергопідприємством та боржниками, що не оплатили послуги з опалення. Відповідачі вказали – не платять за тепло, бо забезпечують себе тепер самостійно. Теплопостачальник відмовився визнавати законність відключення та продовжував нараховувати гроші за послуги, яких не надавав.

При розгляді справи суддя підкреслив “В сучасній Україні продовжує існувати олігархічно-монополістичний тоталітаризм, який позбавляє народ права вибору на ринку газу, електроенергії та інших комунальних послуг”.

У результаті суддя відмовив у задоволенні позову комунальному підприємству, фактично дозволивши людям самим обирати собі вид  і спосіб опалення свого житла.

Премію ЧЕСТЬ ТИЖНЯ від Фундації DEJURE за прийняття справедливого та обгрунтованого рішення отримує суддя Тернопільського міськрайонного суду Віктор Братасюк.

Отже, сьогоднішня ЧЕСТЬ ТИЖНЯ — суддя Тернопільського міськрайонного суду Віктор Братасюк, який по справжньому розуміє та застосовує принцип верховенства права.

Довідково: Фундація DEJURE – громадська організація, створена у 2016 році експертами-правниками з метою сприяння розвитку правовладдя та реформ у сфері правосуддя в Україні. Серед напрямків діяльності організації:
• Громадська рада доброчесності (ГРД)
• Забезпечення підзвітності суддів
• Антикорупційний суд
• Правосуддя для дітей
• Правосуддя для бізнесу
• Правнича освіта та доступ до правничої професії
• Комунікація реформ у сфері правосуддя

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #братасюк, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суддя, #тернопіль, #тернопільські новини, #честь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: