Проект уряду Японії успішно прижився на Чортківщині

Опубліковано:
5 Жовтня, 2018

Нещодавно в Чортківській ЦКРЛ відбулась церемонія передачі радником посольства Японії в Україні Рюта Футуя каталогу обладнання по проекту модернізації медичного обладнання  Чортківської лікарні в межах Програми безпеки людини (КУСАНОНЕ) Уряду Японії.

Чортківські чиновники висловити слова вдячності Уряду Японії за Проект фінансової допомоги КУСАНОНЕ. Працівники РДА розповіли, що завдяки такій допомозі, лікувальний заклад краю надає ширший спектр послуг населенню і є надія, що  співпраця на цьому етапі не завершиться та буде продовжуватись й надалі.

Співпраця із японцями стала можливою завдяки участі лікарні в одному із проектів. У 2013 році Чортківська центральна комунальна районна лікарня, після подачі заявки на участь у Проекті фінансової допомоги КУСАНОНЕ Уряду Японії та Посольством Японії в Україні, була обрана учасником цього Проекту.

Завдяки даному Проекту, було придбано медичне обладнання: ендоскоп торгової марки Pentax, систему діагностична ультразвукова Aplio MX SSA – 780A –УЗД апарат, Холтерівську систему ЕКГ – система для обстеження хворих з серцево-судинною патологією за Холтером та лабораторне обладнання –  ікроскоп біологічний Мікмед-5 та лічильник лейкоцитарної формули С-5, центрифуга СМ-6м.

Фінансове забезпечення Проекту становило 940 500 тис. грн. Участь у співфінансуванні взяв Всеукраїнський благодійний фонд «Україна-Свята Родина».

Враховуючи вимоги часу та впровадження медичної реформи на вторинному рівні дане обладнання було встановлено у реорганізованому приймальному відділі невідкладної допомоги.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #співпраця, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #японія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: