На Тернопільщині зграї вовків лякають селян

Опубліковано:
4 Жовтня, 2018

У Тернопільській області зграї вовків знову атакують села – хижаки впритул підходять до будинків і заходять у двори. У Зборівському районі вовки ночами нападають на домашніх тварин, а серед білого дня гуляють по селу. Чому прийшла вовча зграя в краї, де ніколи не було хижаків, розбиралися журналісти “Сегодня”.

Стаю вовків зняв на свій телефон чоловік із села Висипівці – кілька днів тому він на тракторі обробляв поля і помітив хижаків біля села. За його словами, того дня з кабіни він вийти не міг.

“Злякався. Було, що й кіз роздирали, і вдома там у нас овець тримають, так теж пропадали. Вони по полю ходили, мишей ловили. Вони довго біля мене були, десь годину часу”, – розповів Роман Миць.

Злякалася й інша мешканка села, коли вийшла в свій город. За словами жінки, вовки пробігли лише за три метри від неї.

“Жене туди, загнався сюди, я дивлюся, обертаюся, а я притулилася до того горіху і тихенько стояла. Прийшла додому, ні жива, ні мертва… Добре, що ще йшли люди, кажу – ти бачив, що летіло? Каже – бачив, вовк”, – зізналася Марія Барабаш.

У сусідніх селах люди також кілька днів живуть в страху.

“Там були сліди екскрементів, одна нога… Ріжки та ніжки залишилися… І ріг якийсь”, – зізнався житель села Нестерівці Володимир Балицький.

У самій Нестерівці кілька тижнів тому молода вовчиця посеред білого дня ходила по дворах. Жінки сховалися в будинках, а чоловіки взялися за вила.

“Вовка я вбив. Ось два сусіди і я особисто, ми вбили вовка. Андрій з палицею звідси, а той з лопатою звідси, а я зверху”, – заявив житель Нестерівців Богдан Чайка.

Крім того, днями мисливці в сусідньому селі Манюк вбили двох вовків, які нападали на кіз. Місцевий єгер каже, що хижаків в навколишніх лісах ніколи не було, а зараз вони мають чим тут поживитися.

“Переходять вовки зграями сюди в пошуку їжі, у нас тут більш-менш є нормальна кількість козуль”, – розповів Володимир Любунь, єгер Озерянської первинної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

За останні кілька місяців на Тернопільщині атаки вовків не дивні, але чиновники досі не вирішили, як боротися з непроханими гостями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вовк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: