Самотній лелека з Ланівців зимуватиме у Галицькому національному парку

Опубліковано:
4 Жовтня, 2018

Лелека з Ланівців,  а також грак та голуб були доставлені у Центр реабілітації та ре-інтродукції диких тварин Галицького національного природного парку у селі Крилос. Саме туди птахів відвезла родина Ярослава Осадца. Лелеку прихістила ланівчанка Тетяна Воронюк і через соціальні мережі попросила допомоги, адже птах потребував якісно харчування: “Я приютила. Проте не знаю що з ним далі робити, бідний тремтить. Йому холодно, хоч бери і чоботи йому ший. Їсти хоче м’ясо, також б’є по кишені. Може чули про якийсь приют для птахів?”. Жінка розказує, що мусила так зробити, – за лелекою ганяли місцеві собаки, він був наляканий. Люди відгукнулись та приносили бузьку м’ясо та рибку.

Розказує Ярослав Осадца: “Цей бузько дуже товариський птах. Усю дорогу тихенько мене щипав за палець. Чому залишився на самоті важко сказати, щоб були якісь пошкодження я би не сказав.”

Відтепер птах буде у колі крилатих, серед яких і рідкісні чорні лелеки з Києва, яких у центрі привчають до життя у дикий природі. Птахами опікуються також і волонтери з Тернополя з ГО “Скеля”, передають рибу, при нагоді і самі навідують.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лелека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: