Ловець митей і краси Ігор Бандрівчак

Опубліковано:
4 Жовтня, 2018

Колекціонери – доволі загадкові люди, як вони самі ж і стверджують. А ще – надзвичайно цікаві особистості і співрозмовники. Чи може бути інакше, якщо впродовж усього життя їх кличе і манить те, що закладено в характері?

Саме таким є відомий фотохудожник і колекціонер фотоапаратів різних років Ігор Бандрівчак з Чорткова.

Нещодавно у Чортківському коледжі економіки та підприємництва ТНЕУ пройшла виставка засобів, які зупиняють час – фотоапаратів. Фотограф і колекціонер Ігор Бандрівчак представив свою колекцію. Про неї цікаво розповів на сторінках районної газети «Голос народу» викладач університету Ярослав Дзісяк.

Виставка митця стала своєрідною мандрівкою часом. Викладачі та студенти дивилися в об’єктиви, з яких «вилітала пташка» 100 і більше років тому. Окрім апаратів часів бабці Австрії, були представлені радянські, чимало з яких – це моделі скопійовані з німецьких та інших фотоапаратів, європейські, американські, японські.

А як цікаво розповідав пан Ігор про кожен із фотоапаратів!

Відвідувачі виставки мали змогу самостійно спробувати функціонування апаратів, відчути їхню вагу, а це не теперішні легенькі «мильниці», перенестися в часі до епохи Австро-Угорщини і Польщі – стоячи перед великою «машиною» на трьохніжці, відчути себе шпигуном чи агентом спецслужб – з фотоапаратом дещо більшим, аніж запальничка і навіть уявити себе в ролі режисера фільму – тримаючи в руках кінокамеру 1950-х років.

Увесь день провів митець і колекціонер у Чортківському виші.

Майже усі студенти і викладачі побували на унікальній виставці і поспілкувалися із митцем. А деяким пощастило спробувати себе у ролі фотомоделей, яких ловець митей і краси уміло увіковічнив на фотознімках.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #захоплення, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фото
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: