Святослава Вакарчука готують у Президенти американські політтехнологи

Опубліковано:
3 Жовтня, 2018

“Музика несумісна із політикою”, – так говорять більшість колег про Святослава Вакарчука, відповідаючи на питання про президентські амбіції лідера “Океану Ельзи”. Натомість у співака інші думки. Його в Америці прискореними темпами готують до політичної кар’єри в Україні.

Лідер ОЕ Святослав Вакарчук тривалий час відсутній в українському медіапросторі. Виявляється, він за допомогою американських консультантів активно готує власний політичний проект. При цьому, поки відбувається його навчання, Вакарчук намагається не потрапляти в інформаційне поле без потреби і не прив’язувати себе до сучасних політичних сил.

За словами джерел, співак працює над запуском політичного стартапу під робочою назвою “Європейський вибір”, а тому він не повинен асоціюватися у виборців із будь-яким теперішнім політиком і буде розкручуватися за абсолютно новими, мало відомими в Україні політичними технологіями.

Ідеологія та політичні вподобання Святослава Вакарчука маловідомі і незрозумілі широкому загалу, хоча ЗМІ вперто нав’язують йому образ щирого та енергійного патріота. Однак аналіз навіть нечисленних інтерв’ю зі співаком дозволяють зрозуміти його далеко не патріотичні переконання.

Вакарчук ліберально ставиться як до терористів Донбасу (закликаючи почати з ними “діалог2), так і не поспішає оголошувати бойкот окупантам, а тому впевнено їде у саме пекло здавалося б ідеологічних ворогів. Але не для переконання їх у несправедливості суджень про Україну, а задля того, щоби скласти імідж “свого хлопця”. Так, під час Майдану Вакарчук їздив до Росії з концертами, що було показано, начебто він мало не партизанським рейдом пройшовся по ворожій території. А навесні 2014 року, коли Кремль почав відкриту агресію у Криму та на Сході, співак їздив у Донецьк та на окупований півострів, де проводив доволі милі бесіди з агресивними україноненависниками і публічно засуджував українських націоналістів.

Зрозумівши, що подібні заяви поховають його імідж, Святослав Вакарчук надовго зник зі ЗМІ і довгий час не давав публічних політичних заяв. Допоки його не спитали про події на Донбасі, і що він думає про них. Відповідь співака шокувала громадськість і показує його антидержавницькі та популістичні переконання. Більшість оглядачів і коментаторів у соцмережах дійшли висновку після цього, що для Вакарчука взагалі не існує Батьківщини, а імідж патріотизму він використовує суто для розкрутки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакарчук, #кандидат
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: