Тернопільські медики розповіли, чи може надмірне вживання цукру спричинити цукровий діабет?

Опубліковано:
2 Жовтня, 2018

Зазвичай дієтологи наполягають на обмеженні вживання цукру для кращої роботи організму і усунення зайвої ваги, – розповідають лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України. Справа в тому, що цукор продукт – рафінований, тобто він піддається обробці, таким чином, не містить поживних речовин, хіба що глюкозу, яка є його основним діючим компонентом. Проте, глюкоза швидко всмоктується у кров і викликає реакцію підшлункової залози.

«Постає питання дозування. За міжнародними нормами в добу доросла людина може дозволити собі 10-15 грамів доданого цукру. При цьому необхідно розділяти цукор на той, який є в продуктах, і той, який ми додаємо, наприклад в чай. Додати ми можемо 2-3 чайні ложки. Якщо ви не дотримуєтеся цієї норми, є небезпека перевантаження підшлункової залози і розвитку цукрового діабету другого типу.

Правильніше враховувати весь цукор, який ви їсте. Ми часто про це не замислюємося, але в багатьох продуктах його міститься дуже багато: йогурти, соуси, глазуровані сухофрукти, соки, мед, варення і т.д. Важливо контролювати споживання продукту. Звичайно, зовсім виключити його з раціону у вас навряд чи вийде, але завжди можна постаратися звести його до мінімуму», – розповідає заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діабет, #медик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: