В Україні 1 жовтня стартував призов на строкову військову службу.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, під час осіннього призову планується призвати на службу майже 18 тисяч осіб.

«Відповідно до указу Президента та розпорядження уряду, протягом жовтня-грудня будуть проводитись заходи осіннього призову громадян на строкову військову службу. Планується призвати та направити до військ 17 тисяч 960 осіб, у тому числі: до Збройних сил – 9010, Нацгвардії – 6500, Державної прикордонної служби -1550, до Державної спеціальної служби транспорту – 900 чоловік», – заявляв раніше заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерій Дендебера.

Читайте також

Вулицями Борщева пройшли сотні українських бійців
Тернопіль готовий втілити амбітний оборонний проект на морі (Відео)
Житель Кременеччини понесе кримінальну відповідальність за ухилення від призову

На заходи із забезпечення призову виділено 64,9 млн грн. Зазначені кошти будуть перераховані на рахунки обласних військових комісаріатів.

За даними Міноборони, проти минулим роком кількість призовників збільшилась на 3 тисячі. Це пов’язано зі збільшенням набору призовників до Держприкордонслужби та Нацгвардії.

За словами представника Генштабу, основне, на що буде звертатись увага під час призову, це стан здоров’я призовників. Також буде враховуватися сімейний стан, зокрема, який не буде ускладнено через призов особи.

У Генштабі Збройних сил України наголошують, що військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання завдань у складі Об’єднаних сил на Донбасі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призов, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: