У Тернополі студенти святкують День незалежності Нігерії (Фото, Відео)

Опубліковано:
1 Жовтня, 2018

У самому центрі міста на площі перед драматичним театром ім Т. Шевченка нігерійські студенти святкують День незалежності своєї країни. Вони співають, танцюють, веселяться. Більшість молоді навчається у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського та є учасниками Асоціація студентів Нігерії. Нігерійські студенти активно долучаються до суспільного життя Тернополя, вивчають українську мову, пишуть книжки, співають українською, чим вже не раз дивували тернополян і не тільки. 

Залежна у свій час від Великобританії Нігерія здобула незалежність в 1960 році. У тому ж році 7 жовтня Нігерія була прийнята в Організацію об’єднанних націй (ООН). В 1963 році Нігерія була проголошенна республікою та главою держави став президент, що обирається на п’ятирічний термін. Сьогодні країна є одною з перших у списку країн експортерів нафти. День незалежності (Independence Day in Nigeria) святкують у всіх 36 штатах Федеративної Республіки Нігерії та в столиці країни Абуджі. У цей день звернення президента Нігерії до свого народу транслюється по радіо і телебаченню в прямому ефірі. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото та відео: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день незалежності, #нігерія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: